![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam takie zadanie, muszę zrobić formularz. Wiadomo jakies duperele imie, nazwisko. I na koncu checkbox (regulamin...). Skrypt ma działać na takiej zasadzie. Wypełniam formularz jeżeli wszystko poprawnie przekieruje mnie na plik.php i wyswietli nasze dane. Nie wiem dlaczego nie chce mi to pójść, mój kod wyglada tak: Formularz.php (W pliku jest tylko sam formularz do checkboxa bo zależy mi wyłącznie na nim. Reszte potrafię zrobić)
Jeżeli zaznacze regulamin powinno mnie przekierować na ten plik. Plik.php
Problem polega na tym, że nie ważne czy zaznacze czy nie regulamin i tak mnie przekieruje. O co tutaj chodzi ?! Pozdrawiam! Ten post edytował xenvera 30.09.2014, 09:03:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
<form action="plik.php" method="GET">
Formularz wysylasz bezposrednio do plik.php wiec nie dziw sie chlopie, ze tam ląduje. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już probowałem z action="". Niestety ale pojawia się znowu problem.
W pliku plik.php
Powinno wyswietlic imie które wpisze w formularzu. A niestety nie wyswietla go nie wiem czemu. Nie chce używać opcji include bo nie chce aby znowu wyswietał mi się formularz. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No jesli zostales przy swojej wersji z header
header('Location: plik.php'); to nic dziwnego ze nie masz potem nic w $_GET, gdyż robiąc header tracisz wszystko co wyslales formem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:48 |