![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy ktoś spotkał się z takim polem w którymś z formularzy, który miałby możliwość dodania przez wypełniającego formularz kolejnego pola w razie potrzeby? np pole tekstowe np numeryczne do wpisania tylko liczb, po kliknięciu obok w + pojawiałoby się pod spodem nowe pole tekstowe i po kliknięciu + i pojawiałoby się kolejne? Poza tym standardowe pola jak imię, nazwisko, adres, telefon, e-mail, formularz ma być przesyłany na e-mail zarówno nadawcy jak i odbiorcy? Czy może gdzieś jest jakiś gotowiec jak to wygląda bo szukam i nie mogę znaleźć takiego rozwiązania? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dodatkowe pola dodajesz przy pomocy JS
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś przykład bo nie mogę znaleźć nigdzie takiego rozwiązania. Chyba jakieś zaćmienie i google jakoś także nie chce pomóc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
https://www.google.pl/search?q=dynamically+...elds+javascript
Drugi, trzeci link. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję bardzo, w sumie po implementacji do formularza działa tylko jest problem jak zrobić aby z tego dynamicznego pola przesyłało na e-mail bo obecnie przesyła samo słowo Array i jak go zabezpieczyć aby minimum jedno pole obowiązkowo wypełnić? Nigdzie nie mogę tego znaleźć. Pozostałe pola oczywiście się przesyłają na e-mail.
Fragmenty za to odpowiedzialne $myInputs = $_POST["myInputs"]; foreach ($myInputs as $eachInput) { echo $eachInput . "<br>"; } $Body .= "Numer seryjny urządzenia 1: "; $Body .= $myInputs; Poniżej wklejam cały kod skryptu przesyłającego formularz.
Ten post edytował sylwekb 30.09.2014, 14:07:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$Body .= $myInputs;
To jest przypisanie tablicy. Nic wiec dziwnego ze dostajesz tekst array.... Masz do body dopisac kazdy element tablicy z osobna -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Czy dobrze zrozumiałem, że mam wprowadzić aż 20 $body jeśli taki limit ustaliłem na dynamicznym polu wg schematu jak poniżej?
$Body .= $myInputs[1]; ... $Body .= $myInputs[20]; W niektórych przypadkach będzie potrzebne wypełnienie tylko jednego pola, w innych może być nawet 20 pól. Czy jeśli w $Body dam wszystkie 20 pól to pojawią się w e-mailu mimo, że nie zostały wypełnione czy tylko te, które zostały wypełnione? |
|
|
![]()
|
|
MAsz uzyc petle FOREACH, tak jak uzyles jej do wyswietlenia
foreach ($myInputs as $eachInput) { echo $eachInput . "<br>"; } Co do niepustych, to daj warunek IF, !empty i dodasz tylko niepuste -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jakoś dziś ciężko myślę
![]()
Ten post edytował sylwekb 30.09.2014, 18:44:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A odróżniasz $Body .= od echo?
|
|
|
![]()
|
|
Już się pogubiłem, ten początkowy fragment z foreach mam wstawić do części Body bo nie rozumiem tej konstrukcji, chodzi o przesłanie dynamicznego pola na e-mail, drukuje się prawidłowo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzień dziecka
zamiast echo daj $Body .=
ale wstaw to za 9 linią Twojego kodu! ($Body = "";) Ten post edytował Daimos 30.09.2014, 22:06:52 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:49 |