![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem dotyczący formularza który robię. Formularz napisany jest w HTML z polami do wpisania swoich danych, później pobieram dane w PHP i robię uzupełniony cały formularz za pomocą echo, następnie korzystam z biblioteki mpdf do konwersji jego w PDF tylko tu się pojawia problem, że PDF zwraca czysty kod PHP a nie wykonany przez serwer. Jestem w tej kategorii początkujący i prosiłbym o pomoc jak rozwiązać ten problem aby w PDF był uzupełniony formularz danymi, które wpisał użytkownik. Z góry dziękuje za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mPDF zwraca PDF, a nie kod PHP.
Pokaż jak wstawiasz kod HTML do PDFa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_get_contents nie parsuje pliku.
Powinieneś włączyć buforowanie, zainkludować go i pobrać zawartość bufora jako treść do writeHTML. http://php.net/manual/pl/function.ob-start.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje bardzo kolego zrobione wszystko działa jak należy mam tylko na marginesie małe pytanko czy jest możliwość pominięcia sprawdzania zawartości zmiennej? Bo jak mam puste pole to w PDF pojawiają mi się błędy, które zwraca PHP.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 3.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem podobnie działa już wszystko dobrze tylko mam problem, z tymi zmiennym jak jest puste pole to na górze w PDF pojawiają mi się błędy:
Notice: Undefined index: wersja in C:\xampp\htdocs\serwis\form.php on line 18 Notice: Undefined index: obudowa in C:\xampp\htdocs\serwis\form.php on line 20 Notice: Undefined index: reinstalacja in C:\xampp\htdocs\serwis\form.php on line 21 Notice: Undefined index: archiwizacja in C:\xampp\htdocs\serwis\form.php on line 24 Notice: Undefined index: dysk in C:\xampp\htdocs\serwis\form.php on line 25 Da się jakoś pominąć te zmienne? Bo wpisanie value w polu tekstowym mija się z celem, gdyż trzeba to usuwać zanim się wpisze. |
|
|
![]()
|
|
error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
Ale mógłbyś je sprawdzać przed wykorzystaniem za pomocą funkcji isset. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Natknąłem się na kolejny problem podczas gdy na localhost wszysto generuje się pięknie to odpalone na zewnętrznym hostingu już klapa pokazuje taki komunikat:
mPDF error: Some data has already been output to browser, can't send PDF file |
|
|
![]()
|
|
Sprawdź kodowanie pliku php, również tego pliku gdzie generujesz PDF, ustaw na UTF-8 bez BOM, sprawdź, czy przed znacznikiem otwarcia (<php?) nie masz jakichkolwiek znaków.
Przed buforowanie nie powinieneś nic wysyłać do przeglądarki. Ten post edytował trueblue 28.09.2014, 21:29:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak jak kolega napisał i nic dalej to samo, najgorsze jest to że na localhost działa.. wysyłanie PDF na mejla też działa a wyświetlenie już nie.
|
|
|
![]()
|
|
Włącz pełne raportowanie błędów i zamiast drukować $html do PDF, wydrukuj go na ekran.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Problem zniknął po zmianie edytora. Moje ostatnie pytanie, taki offtop czy jest możliwość użycia coś takiego jak captch ? Żeby nie było spamu przez jakieś boty na mejlu. Dziękuje bardzo wszystkim za pomoc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:07 |