![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich chce napisac warunek :
sa 2 tabele : | nazwa | typ | tabela egee np | cedar | ce| | cross | se| 2 tabela typy | nazwa | typ | port | np | mds | ce | 2135 | | gk | ce | 2119 | | gsiftp | ce | 2811 | | mds | se | 2135 | | gsiftp | se | 2811| i teraz chce zeby mi scanowal porty w zaleznosci od typu czy ce czy se , jezeli ce to 3 porty jezeli se to 2 porty, oto zapytanie ktore wykonuje na bazie : $zapytanie = "SELECT egee.*, typy.* FROM egee , typy"; $wykonaj = mysql_query ($zapytanie); while($wiersz=mysql_fetch_array ($wykonaj)) { echo " ".$wiersz['ip']." ".$wiersz['port']." "; $host = $wiersz['ip']; $port_begin = $wiersz['port']; $port_end = $wiersz['port']; jezeli mam tak zrobione to dla wszystkoch maszyn scanuje wszystkie 3 porty ;/ a niezabardzo wiem jak zrobic ten warunek if typ z bazy egee = ce to select ce from tabela typy else select se from typy, czy jakos tak ale lurde walcze juz z tym z 3 h i nie moge PROSZE O POMOC SERDECZNIE DZIEKUJE |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien do konca o co Ci chodzi ale byc moze przebudowa zapytania jest rozwiazaniem Twojego problemu.
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:27 |