![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Mam mały problem z chromem, a mianowicie nie działa mi jak trzeba funkcja show() z jquery. Jak daje F5 do się element nie pokazuje, po wciśnięciu Ctrl+F5 w większości przypadków działa jak trzeba. W Dom jest tylko jeden element: css:
jQuery:
Używam bibliotek jquery: http://code.jquery.com/jquery-1.11.1.min.js http://code.jquery.com/ui/1.11.1/jquery-ui.min.js Co jest jeszcze lepsze. Jak dam w jQuery zrobie tek:
To wszystko działa:/ Co z tym jest nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To to ja wiem, że ten kod powinien działać i na firefox, ie nie ma z nim żadnego problemu :/ zastanawia mnie dla czego nie chce chodzić jak trzeba na chrome.
Mam lokalnie postawiony server Wamp. Używałem tej funkcji wielokrotnie i nigdy nie miałem żadnych problemów z nią. Z kodu który mam wykasowałem wszystko zostało to co wam wysłałem, ale niestety dalej to nie pomogło :/ Przy używaniu samego F5 co któryś raz zaskoczy :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób wczytujesz biblioteki (może asynchronicznie) i gdzie są w kodzie umieszczone?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No tez opcja że swój skrypt wczytujesz przed jQuery. Bo ja zauważyłem często tendencje że swoje skrypty ludzie dają do heada a takie kombajny jak jQuery pod koniec body. Albo tu, albo tu.
|
|
|
![]()
|
|
Dodam że przekopiowałem kod do http://jsfiddle.net/ i tam działa ok.
HTML wygląda dokładnie tak:
Kolejna ciekawostka, po wpisaniu adresu url - działa ok, po F5 nie :/ Ten post edytował zaajcu 25.09.2014, 13:03:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek zamknij head i zobacz walidatorem czy innych błędów nie ma.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Edit: sam nie zauwazylem braku /head , ale tak juz dziala. Ten post edytował tzm 25.09.2014, 13:14:40 |
|
|
![]()
|
|
Heda zamknąłem validacja ok i dalej to samo F5 nie działa, bezpośrednio z url jest ok :/
Po wywaleniu full-size i zmianie w css dalej nie działa :/ |
|
|
![]()
|
|
Skopiuj sobie to co Ci dałem bo testowałem to w notatniku a nie na jsfiddle i powiedz czy dalej masz tak samo, u mnie tez nie działało póki nie poprawiłem i teraz hula normalnie. A nie że zamkniesz head'a, wywalisz full-size i zrobisz f5. Zmian jest też kilka w css'ie nie wiem czy zauważyłeś.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
A zmieniłeś sobie background żeby widzieć tego diva czy jest czy nie?
Bo ogólnie jak sprawdzam $('.#test') to mi console.log zwraca że ten div tam jest i ma display:block. |
|
|
![]()
|
|
Tak dodałem bg.
Ale problem rozwiązany i w sumie też tak masz zrobione czego nie zauważyłem :/ problem tkwił w head. Najpierw ładowałem js a potem css, zmieniłem że css ładuję się najpierw i po problemie ![]() Teraz pytanie dlaczego tak jest? Z tego co kojarzę to kolejność wczytywania nie ma znaczenia :/ |
|
|
![]()
|
|
Jak to nie? JavaScript to język skryptowy .... co prawda dziwi mnie fakt że $(document).ready() tego nie złapał i spekulując mógł bym pomyśleć że próbował zrobić show() na nie zdefiniowanej w szablonie klasie ale to się dupy i kupy nie trzyma... w końcu ready()... No nie wiem, widocznie tak jest i trzeba pamiętać na przyszłość że ceesesy dawać przed javascriptami.
|
|
|
![]()
|
|
Dziwaczne :/ nigdy nie miałem z tym problemów aż do dziś :/ A już trochę rzeczy porobiłem. Ale to jest chyba bug w chromie bo nawet IE z tym nie miało problemu
![]() W js wiem, że kolejność ładowania plików jest ważna. Kolejne rozwiązanie problemu to asynchroniczne ładowanie js, to też pomogło ![]() Ten post edytował zaajcu 25.09.2014, 13:53:02 |
|
|
![]()
|
|
To klikaj kto pomógł, będziemy mieli porównanie, heee
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 11:56 |