![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem w trakcje pisania sklepu internetowego i zastanawiam się nad rozwiązaniem koszyka zamówień.
Jak to właściwie zacząć? Myślę, żeby zrobić to na sesjach, ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie. Może ktoś mi podać mniej więcej zarys jak zrobić taki koszyk zamówień? Z góry dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W BD zapisujesz ID produktów dla userów lub dla uuid jeżeli user jest gościem. Trzymasz taki kszyk np. dla gościa 3 mc a dla zarejestrowanego 6mc.
tyle. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze nie rozumiem ideii tego rozwiazania. A co jesli zarejestrowany user bedzie chcial zarobic zakup po 6 mc? Juz nie będzie mial koszyka? Bo rozumiem ze przy tworzeniu konta tworzy sie koszyk jednoczesnie i przy dodawaniu produktów zapisuje je do koszyka usera po zlozeniu zamowienia go czyszcze. to masz na myśli?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzysz 2 tabele: cart, cart_items, W cart trzymasz zainicjowany koszyk (pierwszy dodany produkt_, ustalasz ważność, czas utworzenia, ID właściciela lub sesji (dla gości), w items przedmioty per koszyk.
A jak klient po 6mc będzie chciał kupić to będzie miał wyczyszczony koszyk ot cała filozofia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:49 |