![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym, aby po kliknięciu w DIV (w którym jest jednowierszowy string ze zmiennej $text) funkcja odczytała ID tego DIV, wstawiła do niego input type="text" i nadała mu odpowiedni name.
Problem w tym, że nie potrafię pokonać bariery, która jest wstawienie inputa do tego DIV. Próbowałem tak:
Ale nie działa, jak dodam wyżej alert(clicked_id) to okienko poazuje właściwe dane, ale samo dodawanie elementu nie działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
container.appendChild(input);
Nigdzie nie widze, bys gdziekolwiek ustawiał ten container -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz rację. I za cholerę nie wiem jak go zdefiniować.
Inaczej mówiąc nie wiem jak z obsługując zdarzenie onclick zrobić Ten post edytował Bejkrools 23.09.2014, 17:48:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Resztę sam robisz
![]() Kod <script type="text/javascript">
function editContent( el ){ var input = document.createElement("input"); input.type = "text"; input.name = "edit" + el.id; input.value= el.innerHTML; el.parentNode.replaceChild( input, el); } </script> <div id='test' class='content' onClick="editContent(this);"> Magiczny tekst;) </div> -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 07:54 |