![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc,
jestem swiezy w tematyce php jak i w ogole programowania aplikacji internetowych dlatego chcialbym sie spytac o realizacje pewnego zadania. Zalozmy ze mam strone glowna a na niej forme z dropdownlist (opcje 1,2,3,4,5 do wyboru). Po wybraniu danej opcji chce sobie wyslac zapytanie. W zaleznosci od opcji chcialbym miec okreslony porzadek otwierania kolejnych stron/skryptow, np: jesli wybiore 1 to w kolejnosci [a.php, b.php,d.php,c.php,e.php] jak 2 to np [c.php,d.php, a.php] itd itd. W kazdym z tych skryptow bedzie kolejny submit - chce zbierac pewne wyniki, wybory etc a na koncu zrobic obliczenia i podsumowanie wynikow. Jak to zrealizowac ? ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisujesz sobie wszystkie wyniki w sesji i pod koniec masz do nich dostep.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to to ja wiem
![]() chodzi mi o ta czesc : "Zalozmy ze mam strone glowna a na niej forme z dropdownlist (opcje 1,2,3,4,5 do wyboru). Po wybraniu danej opcji chce sobie wyslac zapytanie. W zaleznosci od opcji chcialbym miec okreslony porzadek otwierania kolejnych stron/skryptow, np: jesli wybiore 1 to w kolejnosci [a.php, b.php,d.php,c.php,e.php] jak 2 to np [c.php,d.php, a.php] itd itd " |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
moze scislej:
wybieram 1 z droplisty, submit : pojawia sie c.php, tam robie submita, przechodzi na e.php, submit i przechodze na a.php wybieram 2 z droplisty, submit : pojawia sie d.php, tam robie submita, przechodzi na a.php, submit i przechodze na c.php ... wybieram 5 z droplisty, submit : pojawia sie b.php, tam robie submita, przechodzi na e.php, submit i przechodze na e.php chodzi o ladne ubranie tego w kod a nie robienia miliona ifow czy switchow. a.php do e.php w zaleznosci od opcji wyboru na glownej stronie beda pojawiac sie po sobie w roznej kolejnosci |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:47 |