![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chodzi o taką sytuacje Kod <table> <tr> <td>1</td><td>2</td><td>3</td> </tr> <tr> <td>4</td><td>5</td><td>6</td> </tr> <tr> <td>7</td><td>8</td><td>9</td> </tr> . . . <tr> <td>n</td><td>n+1</td><td>n+2</td> </tr> </table> po kliknięciu na dany wiersz chciałbym odczytać jedną z trzech wartości np. w kolumnie pierwszej i tą wartość przesłać dalej do serwera. proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Słowa klucz jQuery:
onclick, val, ajax |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery jest u mnie na poziomie podstawowym, myślałem coś w kierunku:
Kod [CSS]<style> tr.On{ background:#EDEDED; color: #3D3D3D; padding: 4px; vertical-align: top; } tr.Out{ background:#f9f9f9; color: #3D3D3D; padding: 4px; vertical-align: top;} tr.On2{ background:#ffffff; color: #3D3D3D; padding: 4px; vertical-align: top; } </style>[/CSS] [JavaScript]<script type="text/javascript">//funkcja podświetlanie //<![CDATA[ mouseHighlight = function(){ var i, tr = document.getElementsByTagName('tr'); for(i = 0; i<tr.length; i++){ if(tr[i].className=='Out'){ tr[i].onmouseover = function(){this.className = 'On'}; tr[i].onmouseout = function(){this.className = 'Out'; } } tr[i].onclick = function(){ this.className = 'On2'; document.getElementById("nnn").innerHTML=i; } } } window.onload = mouseHighlight; //]]> </script>[/JavaScript] wydawało mi się że w divie nnn (document.getElementById("nnn").innerHTML=i;) zmienna i powininna zawierać wartość komórki która została naciśnięta, a tak nie jest. Proszę o wskazówkę czy w tym kierunku mogę iść dalej czy to ślepy zaułek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Przepraszam nie znam jQuery, nie potrafię tego dalej wykorzystać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ale Pyton_000 dał Ci gotowy kod. Skopiuj i dopisz sobie ajaxem przesył do metody na serwerze. Amen.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:49 |