![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod daty (wyświetla tylko miesiąc) wykorzystywany jest w Wordpress.
Chciałbym, aby data wyświetlana była w formacie: - Styczeń, Luty, Marzec itd. Teraz jest: - Stycznia, Lutego, Marca... Ktoś pomoże? Jeśli to możliwe, to proszę o łopatologiczne wyjaśnienie. Jestem zielony w te klocki. -------------------- korn
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 16 Dołączył: 20.02.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie da rady zmienić na taką formę jaką chcesz, ale możesz zrobić tablicę z nazwami miesięcy już z formą, która Ci odpowiada i z tablicy wstawiać nazwę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy dodałem kod, który podałeś, wyświetlała się tylko biała strona. Kombinowałem jak mogłem i dodałem go w takiej postaci:
Okazało się, że wyświetlany był miesiąc później niż został dodany wpis (jeśli dodany był we wrześniu, pojawiał się październik), a w dodatku nie wyświetlał się grudzień. Zacząłem więc $array_months od miesiąca grudnia.
Okazało się, że miesiące pojawiają się tak jak został dodany wpis (jeśli we wrześniu, to pojawiała się data - wrzesień). Problem w tym, że nadal przy wpisach z grudnia nie pojawiała się data. Zrobiłem więc w array_months grudzień na początku i końcu.
Teraz działa poprawnie, ale czy jest to prawidłowe rozwiązanie? Dzięki Twojej poradzie rozwiązałem problem. Dzięki wielkie! Ten post edytował kornmorgue 22.09.2014, 08:39:52 -------------------- korn
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:17 |