![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podgląd live : http://baczyna-tkaczy.tk/ .
Problem: Nie mozna dalej przesunac w prawo zielonego bloku [div id="cena"] , tak jakby te male ikonki na dole blokowaly go, a przeciez ustawilem padding i margin listy na 0. W czym tutaj problem ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie w stylach css masz zdefiniowane pole dla tego diva?
Po za ty.. on jest przy samej krawędzi twojej strony, jego margines to margines rodzica, div#obszar960. O to Tobie chodzi? -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie w stylach css masz zdefiniowane pole dla tego diva? Po za ty.. on jest przy samej krawędzi twojej strony, jego margines to margines rodzica, div#obszar960. O to Tobie chodzi? Jak to gdzie, tutaj :
dokladnie powinien byc przy prawej krawedzi strony, jednakze cos goblokuje i jest posrodku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://baczyna-tkaczy.tk/style.css
pokaż mi do div#cena tutaj, bo moja wyszukiwarka i oko nie widzą. Już Tobie napisałem co go blokuje. Ustawienia rodzica. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
http://baczyna-tkaczy.tk/style.css pokaż mi do div#cena tutaj, bo moja wyszukiwarka i oko nie widzą. Już Tobie napisałem co go blokuje. Ustawienia rodzica. Wydaje mi sie, ze nie odswiezyles strony i masz jeszcze poprzednia wersje. Ustawienia rodzica raczej go nie blokuja. Prosze tutaj div#cena ![]() Ten post edytował UploaadMe 21.09.2014, 14:50:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 10 Dołączył: 2.08.2012 Skąd: DW Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz problem z img.ic* one maja tam margines tak wiec formalnie to sa elementy na rowni z cena. Ustawianie elementów blokowych w listach jest raczej słabym pomysłem. Musiałbys pokombinować z ul.ikonki / li aby zrobić z tego bloki. Przepraszam że tak bezpośrednio, ale stylizowanie strony takimi sposobami:
Kod img.ic4 { float: right; margin-right: 264px; margin-top: 326px; } to beznadzieja. Ten post edytował irekk 21.09.2014, 15:27:23 |
|
|
![]()
|
|
Masz problem z img.ic* one maja tam margines tak wiec formalnie to sa elementy na rowni z cena. Ustawianie elementów blokowych w listach jest raczej słabym pomysłem. Musiałbys pokombinować z ul.ikonki / li aby zrobić z tego bloki. Przepraszam że tak bezpośrednio, ale stylizowanie strony takimi sposobami: Kod img.ic4 { float: right; margin-right: 264px; margin-top: 326px; } to beznadzieja. To co w takim wypadku zrobic ? Zmienic ta liste na divy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 10 Dołączył: 2.08.2012 Skąd: DW Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę że warto. nie potrzebujesz listy do wystlizowania tych przycisków. Możesz zrobić to na divie na którym ustalisz szerokość. Na linkach zrobisz floata i obejdzie się bez masakrycznych marginów. Jeżeli chcesz mieć wyrównianie względem dołu obrazka to margin-top ustawiasz na diva trzymającego przyciski. To ci powinno wykorzystać miejsce po prawej od obrazka na jakiś tekst czy co tam sobie zaplanowałeś.
PS: ja bym to zrobił w taki sposób: ![]() Ten post edytował irekk 21.09.2014, 15:48:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:37 |