![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
poszukuję rozwiązania do następującego problemu: Napisałem prosty zestaw sprawdzania poprawności logowania. Działać - działa, ale uprzykrza mi życie swoją długością ;-) Zastanawiałem się jak to "pociąć" aby zamknąć całość do trzech/czterech elementów np. wkładając kolejne części do trzech funkcji. Niemniej jednak nie znam się na tym na tyle aby to rozwiązać - próbowałem wyszukania takiego problemu ale nic nie znalazłem. KOD DZIAŁAJĄCY:
MOJA "WIZJA" POCIĘCIA: Część I
Część II
Część III
i takie coś wstawiać w kod w mniej więcej taki sposób:
Czy jest taka możliwość? Z góry dziękuję za pomoc! -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Poczytaj może o sesjach?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozbijesz tak instrukcji warunkowych. Możesz wsadzić do funkcji ich zawartość, np:
Jeśli chcesz nauczyć się jakoś logicznie rozbijać aplikację, pomyśl o tym, aby funkcja zwracała Ci dane z bazy, inna funkcja odpowiadała za widoki. Myślenie o tym, aby funkcja rozbijała kod bo ma za dużo linijek, to zbyt proste rozumowanie ![]() -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem. Mam zastąpić ciasteczka sesją?
Logowanie działa. Wykonuje powierzone jej działania. Zależy mi na podzielenie kodu w sposób który spowoduje nie zamknięcie pętli (rozdzielenie jej na dwa/trzy "składziki). Jeśli chcesz nauczyć się jakoś logicznie rozbijać aplikację, pomyśl o tym, aby funkcja zwracała Ci dane z bazy, inna funkcja odpowiadała za widoki. Myślenie o tym, aby funkcja rozbijała kod bo ma za dużo linijek, to zbyt proste rozumowanie ![]() Wiem, że upraszczam, ale na moje potrzeby to uproszczenie jest uzasadnione... no prawie uzasadnione lenistwem ;-) @Daimos, czyli rozumiem, że raczej się nie da, a na pewno nie powinienem tak tego wykonywać? Ten post edytował d0m1n1k_ 19.09.2014, 11:12:47 -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Nie rozumiem. Mam zastąpić ciasteczka sesją? I co z tego ze dziala jak dziala żle.... No chyba, że Twoim zamierzeniem było, że każdy może zalgoować sie na dowolne konto w Twoim serwisie. Jesli takie bylo zalozenie, to faktycznie, dziala i to wysmienicie Logowanie działa. Wykonuje powierzone jej działania. ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
I co z tego ze dziala jak dziala żle.... No chyba, że Twoim zamierzeniem było, że każdy może zalgoować sie na dowolne konto w Twoim serwisie. Jesli takie bylo zalozenie, to faktycznie, dziala i to wysmienicie ![]() Kolejny raz - nie rozumiem, czyli jeśli sesji nie wprowadzę w życie to robię to źle? Jeśli tak, to zatem jednak jestem w lesie -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolejny raz - nie rozumiem, czyli jeśli sesji nie wprowadzę w życie to robię to źle? Jeśli tak, to zatem jednak jestem w lesie Ciasteczka da sie edytować, więc można tak sie zalogować na admina na przykład. A do sesji użytkownik nie posiada dostępu do edycji, bynajmniej nie wiem jak. Ten post edytował Ksar 19.09.2014, 11:38:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok - przyjęte do informacji.
Spróbuję to wszystko poprawić i dodać sesje. -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:18 |