![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W zf2 mam dwa moduły: 1. Lpp - odpowiada za autoryzację i zapisuje dane sesji uzywając Zend\Session\Container 2. App - cała aplikacja dostępna po zalogowaniu teraz w module App mam akcje
Teraz jak najlepiej zrobić żęby wartość $user_session->login mozna bylo wywoływać w każdej akcji modułu App bez każdorazowego tworzenia obiektu Container w każdej akcji.. Drugie pytanie to jak najlepiej przekazywać wartość $user_session->login do layoutu widoku. Chodzi mi to to że potrzebuje mieć to wartość w widoku jako "Zalogowany jest xxx" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Utwórz "głowny kontroler" np
Następnie w każdym kontrolerze użyj dziedziczenia po AdminController
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 45 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsza sprawa jeżeli musisz robić to w ten sposób to znaczy że coś źle robisz bo Zend Framework 2 posiada zarówno controller plugin jak i view helper który przechowuje dane zalogowanego użytkownika
Druga sprawa to rozwiązanie z dziedziczonym controllerem tak na dobrą sprawę niczego nie rozwiązuje. Ja proponowałbym skorzystać z ServiceManagera: W pliku Module.php
I teraz w widoku możesz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 02:44 |