![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ostatnio coś mi się popsuło w netbeansie(wersja 7.4), znaczy się było dobrze i nagle ni z gruszki ni z pietruszki się zesr... zepsuło :/ Ale do rzeczy, pierwszy problem jest taki że nie działa mi zwijanie kodu. W opcjach w zakładce editor->folding dla php w bloku "collapse by default" mam zaznaczone "functions and methods" i nic "plusików" nie ma, a co ciekawe dla js działa dobrze. Drugi problem jest taki że przy automatycznym formatowaniu wyrównuje mi do operatora =, np.
niby fajne ale czasami robi taki bałagan że głowa mała, przykładowo
po row wstawił odstęp żeby wyrównać nie wiadomo do czego. Dlatego nie chcę tego ale nie mam kompletnie pomysłu jak to zrobić. Wiecie jak mogę to naprawić ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz co, nie pomogę Ci w tym za bardzo, ale z 7.4 miałem masę problemów. Większość ustała jak przesiadłem się na 8kę i to Ci polecam. Szczególnie, że chyba 7.4 była tylko w wersji beta nie tak? Przesiadka nie boli, szczególnie, że możesz eksportować ustawienia, z możliwością dokładnego wyboru, co przenieść, a co nie
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
7.4 jest jak najbardziej wydaniem stabilnym.
A czy przypadkiem nb8 nie wymaga javy 8 ? Bo gdyż ponieważ w repo jeszcze jej nie mam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, min 7 lub późniejsze
![]() |
|
|
![]()
|
|
hmmm.... dziwne wydawało mi się że gdzieś czytałem że nazwa nb8 wzięła się właśnie od javy8
![]() no nic pobieram i obaczymy co z tego wyjdzie ![]() Edit: ok jestem po aktualizacji i plusy wróciły ale szalone wyrównywanie zostało ![]() Jakieś pomysły ? Może ktoś ma chociaż pomysł pod jakimi hasłami tego u wujka google szukać ? Ten post edytował sazian 19.09.2014, 18:42:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 55 Dołączył: 23.11.2008 Skąd: UKF Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja właśnie dzisiaj z NB 8 miałem problem gdyż po aktualizacji kilku modułów nie chciał sie nawet włączyć. M.in. dołączałem plugin do angulara... Pomogła dopiero instalacja wersji 8.0.1 z importem ustawień z 8.0... Chyba czas wykupić phpstorma bo zaczyna mnie już denerwować
![]() -------------------- Pomagam jeśli mam czas oraz jak się na tym znam :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a sprawdzałeś w ogóle co masz w ustawieniach o formatowaniu?
Options -> Editor -> Formatting Tam sobie zobacz sekcję all languages i PHP -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
no właśnie sprawdzałem i nie widzę nic co by mogło za to odpowiadać :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 11:10 |