![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Przeciągam i upuszczam obrazek do div'a i jak próbuję przeciągnąć w to samo miejsce drugi obrazek to ten przeciągany znika (wskakuje pod spód) i dalej "na górze" jest pierwszy obrazek.. Jak zrobić żeby obrazek przeciągany jako drugi zastępował ten pierwszy obrazek, tzn. żeby pierwszy całkiem znikał a na jego miejscu był drugi (ewentualnie żeby ten drugi wskakiwał na wierzch a pierwszy "chował się" pod div'a)? Mam taki kod:
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok jak jest jeden div to działa tak jak powinno ale jak połączę więcej divów tak jak tu:
http://jsbin.com/gehibexuzine/1/edit to dalej jest problem ze znikaniem drugiego obrazka po nałożeniu na pierwszy. Można obrazki dowolnie przenosić pomiędzy poszczególnymi divami do momentu aż chcę je oba przenieść do jednego diva. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linijka:
Spróbuj tam wcisnąć: indexOf oraz 'tile' Więcej nie mogę podpowiedzieć... takie podstawy musisz sam załapać. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No właśnie kombinuję, kombinuje i same głupoty mi wychodzą a drugi obrazek jak znikał tak znika dalej.
|
|
|
![]()
|
|
Nie powinienem tego robić, ale niech stracę... zamień wyżej wymienioną linijkę na:
Polecam Ci kupić jakąś książkę o JS -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:32 |