![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie drodzy koledzy i koleżanki
Tak się zastanawiam, na czym najlepiej wam się koduje? Są jakieś hardcore'y z 13" lub nawet mniejszymi? Ja w pracy mam dwa monitory, w domu jeden i strasznie ubolewam ![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
Fachowo.co Behance.net/fachowo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Istnieją na rynku IDE dla smartfonów i tabletów więc 13 calowy monitor to przy nich szczyt wygody, osobiście w domu mam laptopa z 15.6 oraz monitor full HD 21 cali i na tym drugim pracuje się znacznie wygodniej.
Brak drugiego monitora rekompensuje sobie 4 wirtualnymi pulpitami. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak nawiasem mówiąc, ostatnio zainteresowany wirtualnymi pulpitami w windows 9 znalazłem aplikacje "Desktops v2.0" prosto od microsoftu, dająca takową możliwość. Muszę przetestować
![]() -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla mnie programowanie w Windows z samej definicji mało ma wspólnego z wygodą... (no chyba, że robisz coś w jakimś .NET, to wtedy nie masz wyboru).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w domu tylko laptopa i chcę dokupić monitor fullhd z 19-21", tylko najpierw muszę jeszcze biurko zmienić bo monitor się nie zmieści
![]() A wirtualny monitor to nie po prostu workspace? Cytat Tak się zastanawiam, na czym najlepiej wam się koduje? Są jakieś hardcore'y z 13" lub nawet mniejszymi? Ktoś z forum programuje na tablecie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam lapka 17" z i3wm (10 workspace) i jest mega zaje... Zamierzam dokupić monitor do tego jeszcze i będzie jeszcze lepiej
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są jakieś hardcore'y z 13" Ja jestem. Ale mam nadzieję, że już niedługo bo to skrajna głupota przy moich problemach z kręgosłupem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2 monitory to IMO must have.. W pracy lapek 15"6 + monitor 22"; w domu 2x 21".
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Również uważam, że dwa monitory to podstawa. Kiedyś pracowałem na 1x23" i na drugim mniejszym, to już było coś. Teraz 15.6" + mały kwadratowy i też jest super
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 23 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dwa monitory mają jednak jedną wadę - po pewnym czasie apetyt rośnie i człowiek chce trzeci. ; )
W dzisiejszych czasach monitory kosztują grosze, więc można na spokojnie obstawiać swoje biurko. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do czasu
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 23 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do czasu ![]() Zgadzam się z powyższym, ja przy dwóch monitorach potrafię czasem tyle zamętu sobie wprowadzić (otwieranie wielu wirtualnych pulpitów), że później je zamykam, bo zamiast pracować efektywnie, to się zastanawiam gdzie co jest... ; ) Trzeci i czwarty monitor to zachęta do tego, aby pulpitów było jeszcze więcej. |
|
|
![]()
|
|
Ja nie miałem tego problemu.
Mam 10 ekranów roboczych. Mogę je tak skonfigurować że na jednym będzie od 1-5 na drugim 6-10, dzięki temu przełączając się na ekran od razu przełącza mnie na konkretny monitor. Nie miesza się. Inaczej może być że na jednym są parzyste a na drugim nie, dzięki czemu otwieranie obszaru następuje na konkretnym monitorze ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja nie miałem tego problemu. Mam 10 ekranów roboczych. Mogę je tak skonfigurować że na jednym będzie od 1-5 na drugim 6-10, dzięki temu przełączając się na ekran od razu przełącza mnie na konkretny monitor. Nie miesza się. Inaczej może być że na jednym są parzyste a na drugim nie, dzięki czemu otwieranie obszaru następuje na konkretnym monitorze ![]() Co innego ekrany robocze - patrzysz cały czas w jeden monitor, a co innego jak np. masz 6 monitorów i się obracasz. Kiedyś oglądałem stream gracza, co miał 6 monitorów. Gra na dwóch, stream - czat itp. na trzecim, a na czwartych np. muzyka, postify itp. pozostałe dwa nie używane ;P Wszystko ma swoją granice, prawda? -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Oh yeaaa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A ja jestem zwolennikiem wygody i mimo że obecnie korzystam z laptopa 15,6 to robi mi tylko za stację roboczą, jest podłączony do 2x21 cali i się sprawdza. Choć irytuję mnie fakt że nie mogę sobie takiej starej kobyły wziąć do parku i programować na świeżym powietrzu... i wiem przez to że następny komputer będzie miał maks 13,3-14 cali, lekki, najlepiej ultrabook, byle miał wyjście na chociaż jeden większy monitor albo podepnę się pod hub usb z dwoma monitorami przez adapter - do pracy zdaję egzamin... przy filmach czasem mocno przycina takie rozwiązanie i wymaga nie małej inwestycji bo takie adaptery na 2 monitory i więcej potrafią kosztować od 250 złotych w górę ale dla mnie wygoda właśnie z przenośności komputera jest bardzo ważna. Nie wyobrażam sobie obecnego laptopa targać do pracy a jeszcze rok temu jak się trzymał to tak robiłem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Btw. szukam taniego i dobrego monitora (tak, to możliwe) 19-21" full hd. Polecicie coś?
|
|
|
![]()
|
|
Co do laptopow: ja jestem zagorzalym zwolennikiem komputerow stacjonarnych, jednak od czasu jak spedzam dwie godziny dziennie w pociagu to chyba czas zmienic podejscie
![]() @turson - iiyama 21". Nie bierz nic z pod znaku samsung, asus, lg itp. Chociaz tanio to pojecie wzgledne, iiyama tak od 500zl. -------------------- Overwatch24 - najbardziej zaawansowany Polski portal Overwatch od fanów dla fanów.
|
|
![]()
|
|
Miałem na myśli ok. 300, max 400
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 10 Dołączył: 17.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
11-13 cali. Wystarcza mi miejsca na co dzień do pisania kodu i wszystkiego wokół. Oczywiście jak czasem pojawia się problem z większym debugowaniem albo profilowaniem to trzeba już iść do biurka z 2x24.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:38 |