![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem jak implementować funkcję w kodzie html: miedzy headami oraz na końcu documentu, żeby cała strona się wczytała. I wiem oczywiście jak dołączyć zewnętrzny plik js. Nie wiem jednak jakiego sposobu użyć, żeby uruchomić zewnętrzny skrypt js. Cały czas mi wyskakuje error: nazwa funkcji is not defined.
Skrypt jest banalny:
Document html wygląda tak: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie tutaj masz zaladowany plik z ta wlasnie funkcja ?
dodaj w head: <script src="sciezka do twojego skryptu js" type="text/javascript"></script> Ten post edytował rad11 14.09.2014, 13:07:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dołączyć zewnętrzny plik js === uruchomić zewnętrzny skrypt js
Twój kod nie działa ponieważ nie dołączyłeś pliku z funkcją wypisz()... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieją jakieś inne sposoby niż dodawanie w formularzu zdarzenia onclick? Tzn. oczywiście nie pytam o inne zdarzenia niż onclick. Pytam o inne sposoby podczepienia zdarzenia onclick do formularza.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
handlery w js.
|
|
|
![]()
|
|
handlery w js. Co masz konkretnie na myśli? Wpisałem w google handler js i wyskoczyły mi po prostu różne zdarzenia onclick, onmouseover itd., a mnie nie chodziło o różne typy zdarzeń, tylko o sposoby podczepienia tych zdarzeń do elementu na stronie. Jedno z nich znam onclick="funkcjajs()". A jakieś inne metody? Dobra, okej, już coś wygooglałem. Czy chodzi o eventListener? czy jakoś tak? Ten post edytował finito 14.09.2014, 13:47:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 377 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej nigdy tak nie rób (chociaż przy okazji AngularJS śmietnik znowu wraca). Natywnie w przeglądarce możesz podpinać zdarzenia przez https://developer.mozilla.org/pl/docs/DOM/e...ddEventListener , jeżeli chcesz korzystać z bibliotek będzie to zazwyczaj funkcja .on().
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:55 |