![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałem połączyć działanie mojej stronki z plikami html generowanymi przez pewną grę. Jako, że pliki te maja byc również częścią strony musiałem stworzyć stronkę, która odpowiadałaby za wywoływanie wszystkich stron generowanych przez grę. Oto jak wygląda ta podstronka:
I teraz problem pojawia się, wtedy gdy na wybranej stronie są odnośniki do innych podstron... mianowicie są to ścieżki orginalne które wygenerowała gra. Ja natomiast potrzebowałbym ponownie otworzyć daną stronkę w właśnie tym kodzie podanym wyżej. Czy jest na to jakiś sposób ? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przechwytywanie outputu i podmienianie linków
Ten post edytował rogrog 2.12.2004, 15:01:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm nie bardzo rozumiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Vasquez21 @ 2004-12-02 01:51:26) Czy jest na to jakiś sposób ? pytałeś się czy jest jakiś sposób. Odpowiedź powinna być boolowska ![]() Trzeba było mówić że chcesz wytłumaczenie jak to zrobić. możesz np. coś takiego na początku strony
Ten post edytował rogrog 2.12.2004, 22:03:18 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok spróbuję zawalczyć...
dzięki... Grrr... i jednak mi nie wychodzi wrzuciłem na początek kodu to co mówiłeś żeby sprawdzić czy wogóle to działa. Nic mi się jednak teraz nie ładuje, zapewne coś źle wkleiłem.
Wydaje mi się,że powyższa funkcja w tym akurat momencie powinna nic nie zmieniać. W takim razie dlaczego otrzymuję pustą stronę ? Mógłbym prosić o jakiś link albo cosik ? Z góry dzięki. Ten post edytował Vasquez21 2.12.2004, 21:29:00 |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Vasquez21 @ 2004-12-02 21:34:49) Grrr... i jednak mi nie wychodzi wrzuciłem na początek kodu to co mówiłeś żeby sprawdzić czy wogóle to działa. Nic mi się jednak teraz nie ładuje, zapewne coś źle wkleiłem. nie działa dlatego, że argumenty do preg_replace są niewłaściwe. No ale jak chcesz sprawdzić czy zadziała "bez podmian" to daj to w odpowiedniej linijce
a może lepiej by było po prostu dać ten skrypt w katalogu plików html?? Ten post edytował rogrog 2.12.2004, 22:04:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat a może lepiej by było po prostu dać ten skrypt w katalogu plików html?? Hmmm.... a jaka to będzie różnica bo chyba nie bardzo rozumiem. Chodzi Ci o to, by dopisać w każdym z nich ten skrypt ? To odpada bo plików jest zbyt wiele i mniej więcej co tydzień ich zawartość się zmienia. Wracając jednak do skryptu to mam jeszcze jedno pytanko... jak sprawdzić kod stronki tą funkcją ? Już tłumaczę dokładniej o co mi chodzi.
Wydaje mi się, że gdybym w ten sposób sprawdzał każdą stronkę i podmieniał poprostu -> "<a href=stronka.html>" na "<a href=katalog/katalog/stronka.html>" to już wszystko by zaczęło działać. Bardzo proszę więc o rozwiązanie tego jak mniemam ostatniego problemu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2004 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NIe wiem czy dobrze cię zrozumiełam - ale jeśli tak to wystarczy Ci zwyczajny HTML
![]() Sprawdź tag <base> - http://www.enter.pl/html/e/base.asp |
|
|
![]()
|
|
zajebiste dzięki
![]() wszystko działa jak należy. hmmm... a jednak znów znalazło się coś co nie chce działać :/... czy istnieje podobna komenda dla buttonów ? bo szukałem, ale nie udało mi się znaleźć. Ewentualnie czy da się jakoś inaczej ustawić domyślnie ścieżkę, która ma być pobierana na konkretnej stronie ? Myślałem, o czymś takim, że umieszczę ją przed includem, który ładuje kolejne stronki i wcześniej dam warunek sprawdzający jaka strona została załadowana i wtedy mógłbym ustalić wszystko. Ten post edytował Vasquez21 3.12.2004, 23:05:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:43 |