![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem laikiem i nie znam się na PHP ![]() Chciałbym posiadać na mojej stronie skrypt umożliwiający mi zapis danych odwiedzającego moją stronę. Tzn: Adres IP, host, dane przeglądarki/systemu Skrypt: Kod <?php $adres_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $plik = fopen("ip.txt", "a"); flock($plik, 2); fwrite($plik, $adres_ip."\n"); flock($plik, 3); fclose($plik); ?> _____________________ $adres_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; pokazuje IP Cytat <?php echo $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']; ?> Pokazuje dane przeglądarki o które mi chodziło Brakuje mi jeszcze funkcji na hosta i problem w tym że nie wiem jak to wkomponować by wszystkie dane były zapisywane w pliku ip.txt umieszczonego w głównym katalogu serwera. Dodatkowo nie interesuje mnie by te informacje były wyświetlane komuś tylko żeby zapisywało mi je do pliku. Super by było gdyby wystąpiła jeszcze data odwiedzin ![]() Jeśli ktoś mógłby mi pomóc, byłbym wdzięczny. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:57 |