![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, jestem totalnie zielony i nie wiem czy zabieram sie do tego w odpowiedni sposób.
W formularzu mam dwie <select> listy (FirstStage i SecondStage). W każdej z nich są różne wartości, ale należą one, do dwóch kategorii (A i B, zarówno w jednej i drugiej liście są wartości z kat. A i B) Chcę, aby po wybraniu jednej z wartości w FirstStage (przykładowo wybieram value-A-1), w SecondStage pokazały się tylko wartości z danej kategorii (w tym przypadku kategoria A -> wartości np. value-A-1-1, value-A-2-1, itd) Po wybraniu przez użytkownika wartości z SecondStage i kliknięciu 'submit', chcę je wyświetlić na innej stronie i dodać do bazy danych. Wszystko działa jak wyłącze filtrowanie jQuery, natomiast potencjalny odwiedzający wybierajac wartość z grupy A nadal może wybrać wartość z grupy B. A tak być nie może ;p Z kolei jak włączę skrypt, poprawnie mi filtruje w formularzu, ale wartości z filtrowanej listy nie są przesyłane, nie mogę dodać ich do bazy danych i poprzez echo nie mogę ich wywołać. Jak temu zaradzic? Mam wrażenie, ze muszę to ugryźć z zupełnie innej strony, ale po wertowaniu googla, sam nie umiem do tego dojść ![]() na JS Bin można zobaczyć działanie skryptu JS. Zamieszczę jeszcze swój kod: formularz.php verify.php JS
Edit: heh, doszedłem juz do tego, że winowajcą jest "var options = $(select).empty().data('options');". Super, tylko teraz jak to zmodyfikować, żeby dalej mi filtrowało ;/ Ten post edytował aetryu 11.09.2014, 03:53:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 01:57 |