![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
od kilku dni walcze z pewnym problemem. Chodzi o wysylke formularza przez Jquery. Skrypt działa bez problemów na podstronie gdzie wyśtępuje 1 formularz. Jednak na innej podstronie, gdzie tych formularzy mam 15, pojawia mi sie mnóstwo problemów. Z większością udało mi się uporać, jednak nie rozumiem dlaczego jquery nie "łapie" mi zmienionego id buttona. Uprościłem skrypt do granic możliwości, aby nie wklejać tutaj dziesiątek kodu i sedno problemu jest zachowane, mianowicie:
Czyli tak. Mam formularz z buttonem o id="btnSave". Po kliknięciu w link Zmien, jquery poprawnie zmienia mi id buttonu z btnSave na btnSaveAkt. Jednak po tej zmianie nie działa funkcja $('#btnSaveAkt').click(function()... (zaznaczam, ze musze uzyc funkcji zmiany ID ze wzgledu na to, ze na swojej podstronie mam 15 takich formularzy). Może ktoś podpowiedzieć dlaczego? Pozdrawiam, AoW PS) Skrypt mozna przetestowac tutaj: http://mapaszczecina.vdl.pl/jquery/index.php Ten post edytował AoW 10.09.2014, 11:36:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie łapie takiego id, bo nie ma go w DOM podczas załadowania strony.
http://stackoverflow.com/questions/1509094...dynamic-content |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale DOM poprawnie jest przekształcany po kliknięciu w link ZMIEN, a funkcja click jest uruchamiana po przebudowaniu DOM (sądziłem zatem, że powinno "łapać").
...to tak na szybko. A teraz idę studiować link, który podałeś. Dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DOM jest załadowany, a kolejny element jest dynamiczny stad klopot
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:21 |