![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, coś namieszałem z include i nawiasami. Bez include wyświetla się tylko losowa nazwa pliku. Chcę wyświetlić losowy cytat, w tabeli mam nazwy plików z cytatem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 55 Dołączył: 23.11.2008 Skąd: UKF Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
echo w include na pewno nie pomoże
![]() -------------------- Pomagam jeśli mam czas oraz jak się na tym znam :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co to echo tam?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy tak jest ok? bo już działa.
Jak dam zawartość w cudzysłów to nie działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 55 Dołączył: 23.11.2008 Skąd: UKF Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież w cudzysłowie ci się funkcje nie wykonają bo są traktowane jak string. Pierwszy przykład dobry tylko mnie zastanawia po co trzymasz cytaty w oddzielnych plikach jak możesz w jednym(każdy cytat w nowej linii), wczytać go poprzez fopen, zrobić tablicę z cytatami poprzez explode i na tej podstawie zrobić rand().
-------------------- Pomagam jeśli mam czas oraz jak się na tym znam :D
|
|
|
![]()
|
|
Fajnie by było zrobić tak jak mówisz, może z waszą pomocą mi się to uda. A co zrobić z długimi cytatami co maja kilka linijek i po nich jest odstęp 2 linijki na autora? Jak z pliku tekstowego zrobić taka bazę czym pooddzielać cytaty?
ok, mam cytaty w jednym pliku cytaty.txt, po każdym cytacie wstawiony separator \t czy \n nie wiem czy ma to jakieś znaczenie? Teraz chcę sprawdzić czy otwiera się plik do odczytu, który przechowuje zmienna $rp (czy dobra ścieżka dostępu):
nie wyświetla zawartości pliku tylko bład ![]() ![]()
Ten post edytował arturdob 10.09.2014, 10:12:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Błąd, potem znowu błąd.... No to musisz go naprawić i jeszcze raz naprawić.
A jeśli oczekujesz od nas pomocy, to pomysl tak przez chwilkę. Nie sądzisz, że wypadałoby by nam podać, jakiż to tajemniczy błąd dostajesz? Jeśli zaś to naprawdę jest tajemnica wagi państwowej, to sorki, nie to forum. ABW pod innym adresem. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zamieniłem 2 kropki na przecinki i "r". Takie są błędy:
Warning: include(1test.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/users/mareks/public_html/test2/index.php on line 23 Warning: include(1test.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/users/mareks/public_html/test2/index.php on line 23 Warning: include() [function.include]: Failed opening '1test.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/users/mareks/public_html/test2/index.php on line 23 Ten post edytował arturdob 10.09.2014, 18:28:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 17 Dołączył: 4.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź czy ścieżka do pliku jest poprawna, wygląda jakby nie widział pliku
|
|
|
![]()
|
|
plik jest w tym samym katalogu więc nie podawałem ścieżki tylko tak jak jest. już nie ma błedu (nie zamieniłem jednej kropki na przecinek)wyświetla tekst tylko do znacznika i znacznik też wyswietla:
Jedyna godna rzecz na świecie: twórczość, A szczyt twórczości to tworzenie siebie. Leopold Staff \t Jaką funkcją teraz zrobić tablicę, żeby z niej losować czy fgetcsv()? Napisałem tak:
Nadal wyświetla mi pierwszy wiersz z \t Jak sprawdzić czy funkcja utworzyła tablicę? po dopisaniu na dole: Wyświetla nadal tylko 1cytat z \t Ten post edytował arturdob 10.09.2014, 19:35:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 22:05 |