![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 31.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Wciąż usiłuję stworzyć coś w rodzaju przycisku Like na stronie. Sporo czytałem o ajaxie i generalnie mam wizję jak to zrobić, o ile nie zrozumiałem czegoś źle. Posiadam pętlę wyświetlającą zdjęcia z bazy i wygląda ona tak:
Jak pewnie zauważyliście dodałem do guzików przeznaczonych do głosowania funkcję onclick, która odwołuje się do funkcji ajaxowej która wygląda tak:
Teraz stworzyłem pliki nazwane ajaxlike i ajaxdislike na serwerze, w których chciałbym umieścić skrypt php zapisujący polubienie do bazy. O ile moje zrozumienie ajaxa w ogóle jest logiczne i poprawne.... Chciałbym was zapytać, w jaki sposób w jednym z tych plików ajaxlike i ajaxdislike odnieść się do konkretnego zdjęcia? Na głównej stronie, gdzie istnieje pętla i funkcje stworzyłem zmienną w której zawarte jest ID fotki, czy mogę jakoś przesłać wartość zmiennej do pliku ze skryptem php? Ten post edytował Terrorizer 8.09.2014, 19:17:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 02:50 |