![]() |
![]() |
-Assjak- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak mozna by było zrobic aby dodac wartosci zaznaczonych checkboxów do bazy danych. Próbuje ale dodaje mi tylko pierwszy, a nie wszystkie co są. Może macie jakies przykladowe skrypty.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to jest proste, jak masz checkbox to robisz tak
<input type="checkbox" value="cos" name="nazwa"> i teraz tylko $_POST['nazwa']; zapisujesz do bazy i zapisze ci się value="cos" ![]() -------------------- „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest;
nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Jan Paweł II |
|
|
-Assjak- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niestety jak zrobie jak napisałes do bede musial tworzyc kazde pole na jeden checkbox, a ja chce aby te checkboxy wpisac do jednego pola, jak to jest np. w rejestracji na poczte
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nazwij każdy z checkboxów tak, żeby na końcu nazwy było [], np. opcje[]
w php pod zmienną $_POST['opcje'] masz wtedy tablicę wybranych opcji -------------------- |
|
|
-Assjak- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak mam tą tablice, to pętli nie zrobie bo zapytanie mysql bedzie tworzyło nowe rekordy. Jest jakis inny sposób zeby to wyświetlic?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Assjak @ 2004-12-01 21:34:46) Jak mam tą tablice, to pętli nie zrobie bo zapytanie mysql bedzie tworzyło nowe rekordy. Jest jakis inny sposób zeby to wyświetlic? ee?? nie rozumiem - chcesz dodać rekordy - daj w pętli zapytanie mysql - nie chcesz dodać rekordy - daj pętlę bez zapytania co za problem - nie lubisz pętli - implode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manualuj tablicę -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:25 |