![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam za zadanie tworzyć dynamicznie tabele dwuwymiarową w html za pomocą formularza z selectami określać iośc kolumn i wierszy następnie do wygenerowanej tablicy wpisać dane i wysłać formularzem, formularz po wysłaniu ma zostać na stronie w tym samym miejscu z wpisanymi danymi a tylko dane wysłane metodą POST czy da się tak zrobić? poniżej kod który generuje dynamicznie tabele ale po wysłaniu fomularza z danymi formularz znika i nie wiem jak to przeskoczyć? jakieś sugestie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Stworzyles dwa formularze. Pierwszy formularz mowi, ile ma byc wierszy i kolumn, zas drugi formularz wysyla dane z utworzonej macierzy. Wysylajac wiec drugi formularz, tracisz dane, ktore byly w pierwszym formularzu. Logiczne wiec, ze wszystko znika.
W drugim formularzu, ktory wysyla dane z macierzy, musisz dorobic pola ukryte (HIDDEN) i w te pola wpisac te wartosci, ktore zostaly przekazane z pierwszego forma. Wowczas wszystko bedzie grac. ps: Twoje uzycie sesji jest totalnie bez sensu. Raz, ze sesja i tak ci sie nie tworzy, bo sesja musi byc tworzona na samym poczatku i nic przed nią nie moze isc do przegladarki A dwa, ze ty i tak zawsze do sesji wkladasz dane z forma, nawet jak nic nie idzie... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem tak jak poniżej ale jak odwołać się do tych pól już w pętli for żeby było tylko powtórzeń?
PS: sesja była na próbę nie usunąłem przy podaniu kodu na stone ![]()
Ten post edytował wlazly91i 4.09.2014, 10:24:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po pierwsze
rozmA rozA znajdz 10 roznic.... Po drugie: nie ma po drugie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję Bardzo
![]() ![]() a czy w php da się wywoływać funkcjie zmieniającą style css np: żeby za każym przejściem pętli for zwiększała margines ewy danej tabeli ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat a czy w php da się wywoływać funkcjie zmieniającą style css np: żeby za każym przejściem pętli for zwiększała margines ewy danej tabeli A jaki problem w petli FOR zwiekszac jakąś zmienną o zadaną liczbe??
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ale chodzi mi mi o to czy trzeba wywoływać to funkcją jakąś czy jakoś inaczej ?
|
|
|
![]()
|
|
No ale po co?? Tlumacze ci, zwiekszasz jakąś zmienna w tej petli, i potem tę zmienną wstawiasz jako wartogsc marginesu...
echo '<td><input type="text" style="width:44px;background:blue;margin-left:'.$jakaszmienna.'px;" name="Ax'.$i.'y'.$j.'" id="text" value=""></td>'; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ja to na prawde jestem sto lat za murzynami
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie 100 a 200
![]() Przenosze na przedszkole. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no wiesz początki z php od tygodnia programuje:P
|
|
|
![]()
|
|
Dlatego też przenioslem na przedszkole. Tam tez mozesz zakladac kolejne ewentualne tematy
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dzięki za pomoc
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Co ty z tym nerwem? Obserwujesz mnie przez lornetke i widzisz w jakim stanie emocjonalnym jestem? Jesli nie, to nie wciskaj mi na sile stanu, w ktorym nie jestem.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ale nie tobie nerwa wciskam
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie ogarniam.... CHyba jestem za stary by kumać teksty dzieci z przedszkola....
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
trudno mi się wypowiadać w kwestii czy jesteś stary czy nie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wystarczy, ze nie wyparles sie przedszkola... W porownaniu wiec z Twoim wiekiem, kazdy na tym forum jest za stary
|
|
![]()
|
|
hehe;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 01:56 |