![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 2 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Stumilowy Las Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
siemano mam taki kodzik
![]()
działa, tylko problem pojawia się gdy dwa razy wylosuje się ten sam kwadrat. jak jakoś może odciąć ten pierwszy kwadrat przy drugim losowaniu? jakieś podpowiedzi może ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 12 Dołączył: 23.09.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodać warunek, że jak wylosuje już kwadrat który wylosował to ma powtorzy losowanie lub pomniejszyć tablicę o wylosowany kwadrat
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 2 Dołączył: 10.12.2011 Skąd: Stumilowy Las Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie myślałem wcześniej o tym zmniejszeniu tablicy ale jak to zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 12 Dołączył: 23.09.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem, że losowanie masz na "onClick" ?
Jeśli tak, to wraz z kliknięciuem przekazuj parametr/parametry jakie kwadraciki zostały już wylosowane a następnie prostą funkcja ściągaj je z tablicy ![]() Ten post edytował tomi1985 2.09.2014, 17:18:41 |
|
|
![]()
|
|
ok tamto już napisałem, znowu okazało się banalnie proste a ja to ciągle źle pisałem :/ teraz tylko znowu mam problem mianowicie muszę jakoś zrobić onclick na tego drugiego wylosowanego diva-zmienną. wtedy ma powtórzyć się calkowicie ponowne losowanie kolorów (każdy kwadrat inna zmienna inny kolor) i losowanie liter x, z
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:54 |