![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Odświeżyłem ostatnio swój stary serwis z narzędziami dla programistów. Aby skupić się głównie na zawartości wykorzystałem bootstrapa do wyglądu. Na chwilę obecną stworzyłem bardzo prostego cms`a i kilka narzędzi. Wiem, że jest pełno takich stron, ale robię to hobbystycznie i postawiłem sobie cel, aby to porządnie rozwinąć i przy okazji opanować trochę lepiej angielski (co jak zobaczycie jeszcze u mnie kuleje). Będę wdzięczny za wszelkie wady, które zauważycie. Być może niektóre z narzędzi według Was są całkowicie bezsensowne. Każda opinia będzie dla mnie cenna. http://scriptun.com Stawiam nacisk na prostotę narzędzi, bo sam takie lubię, używam i będę unikał tu rozbudowanych rozwiązań. Ze znanych mi błędów na chwilę obecną to:
Nad nimi pracuje i zostaną poprawione przy kolejnej wersji. Z góry dziękuje Wam za opinie! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi się podoba 5/6 mimo że niektóre funkcje sa za oczywiste, ale pewnie się przyda nie jednemu programiście. (Sam pewnie będę używał o ile nie zamkniesz strony:D).
Błąd: w Code wyświetla html, wpisałem w strlen <h1>...</h1> Ten post edytował ZaXaZ 30.08.2014, 14:12:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie, nie przerabiałem podanych znaków javascriptem, dzięki! Poprawione.
Strony nie zamknę, pierwsza wersja powstała ponad 3 lata temu. Chodziło mi wtedy głównie o kilka funkcji php, z których często korzystałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki za opinię. Ten post edytował Daimos 30.08.2014, 14:16:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie, nie przerabiałem podanych znaków javascriptem, dzięki! Poprawione. Strony nie zamknę, pierwsza wersja powstała ponad 3 lata temu. Chodziło mi wtedy głównie o kilka funkcji php, z których często korzystałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki za opinię. Teraz u mnie wogole code nie wyswietla :/ Nastepny blad: w addslashes() jest stripslashes() Ten post edytował ZaXaZ 30.08.2014, 14:22:02 |
|
|
![]()
|
|
Więc przypadkiem wyszedł kolejny błąd, nie wersjonuję plików javascript i pewnie nie odświeżyłeś twardo strony. Wstyd (dla mnie!). Dokleję do nich wersje.
Mam nadzieję, że więcej tak oczywistych błędów nie będzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Muszę po kawie przejrzeć wszystko znowu, przepisywanie niektórych funkcji ze starego serwisu było bardzo monotonne, stąd mogły się pojawić takie błędy jak stripslashes zamiast addslashes (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Daimos 30.08.2014, 14:26:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
narzędzia do CSS nie do końca działają na iOS (brak wsparcia dla ekranów dotykowych?). Nie da się przewijać tych suwaków.
|
|
|
![]()
|
|
Pierwszy update z łatkami za mną, dzięki za wyłapane błędy, mam nadzieję, że się nie będą potwarzały.
Przy okazji nowa zabawka: MySQL table to text converter Czyli zamiana tabeli w bazie na tekst/html w zależności od potrzeby. Można dzięki temu wrzucać strukturę tabeli na forum, stronę itd., a wszystko działa poprzez wstawienie zapytania INSERT. Jeszcze beta, ale testowałem na różnych zapytaniach i na razie problemów nie znalazłem Ten post edytował Daimos 16.09.2014, 20:35:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:33 |