![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2010 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem - stworzyłem sobie niewielki skrypt, który ma być takim.. magazynem z możliwością pobrania z niego sprzętu do koszyka - problem pojawił mi się, kiedy chciałbym, żeby kliknięcie w dodanie do koszyka zwiększało ilość, a nie tworzyło nowy wpis rekord w bazie - poradziłem sobie jednak i z tym, przy czym działa to tylko przy jednym z wpisów.
Jeżeli mam na przykład trzy rekordy w bazie, to tylko przy pierwszym wyborze skrypt działa, reszta go obchodzi. Oto kod :
// Edit: Teraz do głowy wpadło mi zastosowanie pętli - dobrze kombinuję? // Edit 2: Zastosowałem pętlę while, ale teraz skrypt w ogóle nie reaguje.. Ten post edytował Hikamare 28.08.2014, 13:53:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 17 Dołączył: 4.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę że lepszym rozwiązaniem było by użycie zmiennej sesji.
Skrypt który odczytuje dodany towar i zapisuje go w koszyku użytkownika:
Mam nadzieje że takie rozwiązanie będzie dla Ciebie prostsze i wygodniejsze niż używanie bazy danych. Natomiast jeżeli zależało Ci na utrzymaniu koszyka na dłużej niż czas sesji to zawsze możesz go cashować. Jeżeli chcesz szybko zobaczyć wynik działanie takiego koszyka to możesz go wypisać w tabelce HTML:
Ten post edytował golabow 28.08.2014, 16:35:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:42 |