![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Czy jest możliwe aby pokazać pozycję komórek w tabeli tak aby w każdej komórce zielonej pokazała się wartość np.: m10-40 (pierwsze pole kolumny-pierwsze pole wiersza)? wyświetlam tabelę takim kodem:
co daje taki wynik w przeglądarce: ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ale chcesz pokazac po najechaniu na komorke? No to ustawiasz TITLE dla komorki i juz.
Chcesz od razu wstawic? No to jaki problem? Przeciez wiesz gdzie aktualnie jestes -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 14.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz od razu wstawic? No to jaki problem? Przeciez wiesz gdzie aktualnie jestes No właśnie nie za bardzo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dla laika to magia
![]() działa wyśmienicie, dziękuję za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Nie, dla Lenia, ktoremu nie chce sie chwilke pomyslec to magia
![]() Tez kiedys bylem laikiem ale na moje szczesnie nie mialem wtedy jeszcze neta i nad takimi "super mega" problemami musialem poprostu pomyslec sam. Tu naprawde nie ma zadnej magii. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
hehe, masz częściowo rację. Jestem grafikiem i z php mam raczej mało wspólnego. Nie wiedziałem, że można wstawić zmienną którą odczytuje sie powyżej w kodzie.
Uczyć się trzeba, szara masa wtedy nie zastyga ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nie wiedziałem, że można wstawić zmienną którą odczytuje sie powyżej w kodzie. Czesciowo Twoja logika jest poprawna. Tak, normalnie byloby bezsensem korzystac ze zmiennej, ktora jest ustawiana pare linijek nizej. Jednak zauwaz, ze tutaj mamy kod w pętli, ktory bedzie co rusz od nowa się wykonywał. Na dodatek mamy tutaj IFy, i kod z gory wykona się dopiero po pierwszym wykonaniu kodu z dołu. Niby szczegol, ale w tym wypadku bardzo istotny.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dzięki za wyjaśnienie, zapamiętam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:01 |