![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:?:
Witam Potrzebuje skryptu który wyświetla zawartość całej wybranej tabeli z MySql. Rekordy muszą być wyświetlane jeden pod drugim. Pilnie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
phpmyadmin taka stanowi on nazwe reszte poszukaj na sieci (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz też foreach i nie znać nazw pól, pozatym phpmyadmin robi naprawdę fajnie (i jeszcze koloruje wiersze na przeniam!!!)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bravewarrior chyba zrobił błąd. Jego skrypt w nieskończonej pętli wyswietla cały czas tylko pierwszy rekord z tabeli. Może ja się mylę bo zaczynam dopiero prace z sql i php, ale ja musiałem najpierw policzyc rekordy a potem je dopiero pobrać po kolei:
Kod <?
$sql_login='user'; $sql_password='hasło'; $sql_baza="nazwa_bazy"; $nazwa_tabeli="nazwa_tabeli"; @ $baza = mysql_pconnect("localhost","$sql_login","$sql_password"); if (!$baza) { echo "Błąd. Nie mozna połączyc się z bazą danych"; exit; } mysql_select_db($sql_baza, $baza); $query="select * FROM $nazwa_tabeli"; $result = mysql_query($query, $baza); $num_results = mysql_num_rows($result); echo "<p>Liczba odszukanych rekordów: ".$num_results."</p>"; for ($i=0; $i <$num_results; $i++) { $row = mysql_fetch_array($result); echo "<p><strong>".($i+1).". Opis-pola-nr-1: "; echo stripslashes($row["pole1"]); echo "</strong><br>Opis-pola-nr-2: "; echo stripslashes($row["pole2"]); echo "<br>Opis-pola-nr-3: "; echo stripslashes($row["pole3"]); echo "</p>"; } ?> ?>[/php] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Dlatego właśnie w takim przypadku zazwyczaj korzysta się w while ( i wcale nie była to nie kończaca się pętla) Po prostu gdy odczytamy wszystkie wiersze w wyniku, mysql_fetch_array zwróci false, więc przerwie pętlę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:20 |