![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2014 Skąd: Irlandia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam małą zagwozdkę, a mianowicie..
Stworzyłem box score dla drużyn koszykówki. Po wybraniu ilości dogrywek i wybraniu 2 drużyn pojawia się pusta tabela w której można wpisać zdobyte punkty, zbiórki, asysty itd.. Tabela pojawia się w tzw. zakładkach odpowiednio do każdej kwarty (q1,q2,q3,q4 ) oraz jeżeli są to również dogrywki. Na samym końcu jest zakładka Final Box. I tu moje pytanie, w jaki sposób sumować wszystkie pola np. pkt danego gracza używając onkeyup by w final box pojawiała się suma np. pkt z każdej kwarty i dogrywek. Będę wdzięczny za podpowiedzi, oraz przykłady jakichś skryptów które mogę przeanalizować i się z nich uczyć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To co chcesz zrobic z php nie ma zadnego związku... sam piszesz o uzyciu onkeyup a to jest js. przenosze.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2014 Skąd: Irlandia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam czy ktoś może ma jakiś pomysł na sumowanie tych pól przy użyciu onkeyup lub jakiś inny pomysł ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
zakładamy że kwarta 1 i 2 są w zakładkach (nie chce mi sie całego kodu wklejac) Udało mi sie dojść do czegoś takiego i troche utknąłem... a mianowicie jeżeli wpisuje cyfry tylko w np. kwarta 1-> gracz 1 to wszystko mi sumuje w wyniki gracz 1, ale jak wpisze juz do kwarta2->gracz 1 to wtedy bieże znów gracza z pierwszej kwart.. jak to zrobic by bylo dobrze i sumowalo gracza 1 z kwarty 1 i 2, gracza 2 z kwart 1 i 2 itd..? nie moge zmienic id w każdej kwarcie na różne gdyż kwart jest więcej.. miałby ktoś jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle się do tego zabierasz.
Na event onKeyUp powinieneś sumować wartości z pól odpowiadających np. graczowi a nie dodawać to co wklepiesz do sumy, bo jak sie pomylisz to będzie Ci nadal dodawało, a i jak wpiszesz np. 22 to doda Ci raz 2 a potem 22 czyli 24 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Poza tym id ma być unikalne, a Ty używasz tego samego dla różnych zakładek np. fg1 [Update] No dobra, nudzi mi się (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Wybaczcie mi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Za dobre serce dziś mam.
Ten post edytował Pyton_000 8.11.2014, 22:05:58 |
|
|
![]()
|
|
Wielkei dzięki o coś takiego mi chodziło teraz to sobie przestudiuje co i jak oraz z kad co sie bierze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) jeszcze raz dzieki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 02:22 |