![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej, zaciąłem się i nie mogę dalej ruszyć, a nie mogę w Google znaleźć odpowiedzi. Mam np. taki string:
Kod <input type="text" name="asd" value="jakas wartosc 123" /><input type="text" name="sdfg" value="inna wartosc" /> Potrzebuje w pierwszym value="(.*)" wywalić wartość, a w każdym następnym pozostawić. Kombinowałem w taki sposób, ale nie mogłem sobie poradzić:
Ktoś pomoże? -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najłatwiej by było wrzucić taki html do jquery i pobrać pierwszego inputa i zmodyfikować mu value. Jak chcesz to zrobić regexpem, to w jednym wyrażeniu tego nie zrobisz niestety..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz to po prostu tak:
flaga "g" nie jest tu potrzebna a nawet nie może być użyta bo jak chcesz zamienić tylko pierwszą wartość to nie możesz tego robić (g)lobalnie ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 17:19 |