![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnośnie tematu: [SF2][Symfony2] Jak dokleić do widoku generowanego przez kontroler A wynik kontrolera B
Zdecydowałem się napisać usługę dekoratora która odpowiedź kontrolera będzie mi wrzucać w layout.html.twig zamiast rozszerzać za pomocą {% extends ...%} Co pozwoli mi dokleić panel administracyjny. Niestety uruchamia mi się ona też w przypadku pobierania przez skrypt js trybu dev i w efekcie dolny panel app_dev.php również jest opatulony zawartością pliku layout.html.twig Jak wyłączyć tą usługę dla adresów url wykorzystywanych przez narzędzia deweloperskie Symfony? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to Cię naprowadzi: http://stackoverflow.com/questions/7096546...te-in-symfony-2.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz napisać co dokładniej zrobiłeś? Bo brzmi to jak "koślawa" implementacja tego, co masz już dostępne - http://symfony.com/doc/current/book/templa...ing-controllers
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to Cię naprowadzi: http://stackoverflow.com/questions/7096546...te-in-symfony-2. Pisząc temat już rozważałem tą metodę, ale uruchamianie kontrolera w widoku jest dla mnie gwałtem logiki biznesowej na warstwie prezentacji. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dodałem do routing_dev.yml Kod _wdt: resource: "@WebProfilerBundle/Resources/config/routing/wdt.xml" prefix: /_wdt options: WebsiteBundle.Website: false _profiler: resource: "@WebProfilerBundle/Resources/config/routing/profiler.xml" prefix: /_profiler options: WebsiteBundle.Website: false Natomiast metoda mojej usługi prezentuje się następująco.
Swoją drogą męcząc się z bezsensownymi udziwnieniami w Symfony chciałem się już kilka razy poddać... widać że pisał to francuz... (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) edit> Jak opanuję ten narowisty DIC i konfigurację to możliwe, że to później przeniosę. Ten post edytował starach 25.08.2014, 20:30:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [...] ale uruchamianie kontrolera w widoku jest dla mnie gwałtem logiki biznesowej na warstwie prezentacji 1. Logiki biznesowej nic tutaj nie "psuje/gwałci".2. Jest to dosyć podstawowy mechanizm tworzenia stron z zhierarchizowanych komponentów. Przy obecnym rozwiązaniu nie pozostaje Ci właściwie nic innego jak jedno z poniższych: - jawne wylistowanie reguł (nazwa route'a/bundle'a), dla których ma być dołączony dodatkowy komponent, - j/w tylko w drugą stronę - jawne wykluczanie, - zawieranie w szablonie jakiegoś wzoru na podstawie którego dałoby się określić czy dodawać czy nie dodatkowy komponent. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:14 |