![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 9 Dołączył: 18.06.2013 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Ogarniam dla nauki fw stronkę, która między innymi posiada koszyk sklepowy. Całość wygląda tak: ![]() W sesji zapisuję co zostało dodane do koszyka. Sposób płatności i dostawy są pobierany z bazy, czyli są encjami. Posiadam także encję 'Items'. Problem jest tego rodzaju, że za cholerę nie wiem jak w jednym formularzu zwielokrotnić występowanie encji Items(w końcu może być wiele przedmiotów w koszyku), żeby potem móc je za pomocą for'a ładnie wyświetlić. Kod:
To jest pierwszy, najbardziej cywilizowany sposób. Problem polega na tym, że nie wiem jak to dokończyć, żeby było ok. 2) Drugi gorszy sposób to dać klasyczny, nieobiektowy formularz i za pomocą for'a go wypełnić. W momencie kiedy kliknie się submit to obsłużyć go w klasyczny sposób. Problem w tym, że po kliknięciu submita wyskakuje mi takie coś:
3) Ewentualnie ogarnąć wszystko za pomocą ajax'a i jquery. Póki co przymierzam się do 1 sposobu, moim zdaniem najpoprawniejszego. Ktoś wie jak można to ładnie wykończyć? Ten post edytował BigPig 23.08.2014, 15:21:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o sposób 1 to: http://symfony.com/doc/current/cookbook/fo...ollections.html
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:30 |