![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam,
Przerzuciłem się na morris js, aby przedstawić dane z bazy. Generalnie wszystko działa ale mam problem z dodatkowo opcją, tzn. chcę zmienić kolor konkretnego punktu wykresu gdy action=buy tak wygląda mój JSON:
A tak kod wykresu:
Else return działa, czyli jest problem z odczytaniem tego actiona. Teoretycznie powinno działać ale nie działa ![]() Ten post edytował Lethys 21.08.2014, 11:47:33 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przed chwilą w innym temacie sam pisales, że potrzebujesz zupelnie innej struktury json niż ta co podajesz tutaj. Czyzbys uzywal dwoch roznych skryptow, z ktorych kazdy potrzebuje innej struktury?
poza tym widze tu totalną sprzecznosc.... xkey: 'longdate', ykeys: ['price'], labels: ['Cena'] Sie zdecyduj, bo nie chce mi sie wierzyc, ze longdate podaje sie jako tekst, ale juz price jako tablice. No i co to robi w dziale php? Przecież z php to nie ma żadnego związku. Przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Przed chwilą w innym temacie sam pisales, że potrzebujesz zupelnie innej struktury json niż ta co podajesz tutaj. Czyzbys uzywal dwoch roznych skryptow, z ktorych kazdy potrzebuje innej struktury? poza tym widze tu totalną sprzecznosc.... xkey: 'longdate', ykeys: ['price'], labels: ['Cena'] Sie zdecyduj, bo nie chce mi sie wierzyc, ze longdate podaje sie jako tekst, ale juz price jako tablice. Tak w poprzednim temacie potrzebowałem innej struktury, ale przeniosłem się na inna biblioteke i teraz inaczej wygląda Json. Tak longdate jest zapisane jako tekst, a gry price nie zapisze sie jako tablice, to skrypt nie działa, więc jest tak. Ale nie z tego powodu zakładałem ten topic, nospor może wiesz czemu nie zmienia mi kolorów? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Ale nie z tego powodu zakładałem ten topic, nospor może wiesz czemu nie zmienia mi kolorów? A z jakiego jak nie z tego? Zalozyles topic bo ci nie dziala. Ja wskazuje wiec na potencjalne bledy. Nie znam tego liba co uzywasz, moge jedynie tylko sie domyslac co tez uczynilem.edit: skoro w chodzi ci w else return to zobacz jaką wartosc ma ACTION w tej funkcji i bedziesz wiedzial moze cos wiecej. To jest podstawowe debugowanie, ktore powinienies zrobic samemu przed napisananiem na forum -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Trzeba będzie to prawdopodobnie zrobić za pomoca pętli.
Nadal coś nie działa, przy takim skrypcie nie wyświetla się wykres. Obecnie tak skrypt wygląda:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Sprawdzales w ogole to co napisalem?
Cytat edit: skoro w chodzi ci w else return to zobacz jaką wartosc ma ACTION w tej funkcji i bedziesz wiedzial moze cos wiecej. To jest podstawowe debugowanie, ktore powinienies zrobic samemu przed napisananiem na forum Zas co do nowego skryptu: Nigdzie nie przypisujesz wartosci dla day_data wiec czemu sie dziwisz ze nie dziala? Czemu w ogole nie sprawdzasz czy zmienne na ktorych operujesz zawierają to co mają zawierac? To taki problem sprawdzic? Zapewniem Cie ze jest to szybciej zrobic nic pisac kolejnego posta na forum... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:14 |