![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
znalazłem ciekawy skrypt slidera: Slideshow jquery Działa jednak dopiero po kliknięciu na button aktywacyjny, który w pliku demo.js uruchamia funkcję slideshow:
Czy wie ktoś, jak przerobić ten skrypt, aby slideshow uruchamiał się automatycznie po wejściu na stronę? Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to odpal go po wejscie a nie na klika... prosze:
Kod jQuery(function(){ jQuery('img').slideShow({ timeOut: 2000, showNavigation: true, pauseOnHover: true, swipeNavigation: true }); }); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[JAVASCRIPT]
$(document).ready(function(){ $('img').slideShow({ timeOut: 2000, showNavigation: true, pauseOnHover: true, swipeNavigation: true }); }); [/JAVASCRIPT[/] To wstawiłem do pliku - nie działa. Wiecie dlaczego? EDIT: Twój też próbowałem i nie hula. Wydaje mi się, że tu chodzi o funkcję #activate, która zostaje uruchomiona po kliku w button i wtedy wywołuje .slideshow Ten post edytował zayor84 21.08.2014, 11:28:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jakbys wstawil moj kod, to by zadzialal
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat U mnie działa. Koles moze miec konflikt bibliotek, gdzie kilka z nich korzysta z $ i dlatego mu nie dziala. I dlatego moze mu zadzialac moj kod, bo ja uzywam jQuery, ktore jest jednoznaczne, a nie $edit: jesli nie dzialają mu oba, znaczy ze w złe miejsce dał ot co ![]()
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Panowie, w którym miejscu mam wkleić kod? W dotychczasowym pliku demo.js zamiast oryginalnego kodu czy w dokumencie .html?
Mam wersję: jquery-1.11.1.min.js Zdjęcia się wczytują, ale nie przewijają. |
|
|
![]()
|
|
Panowie, w którym miejscu mam wkleić kod? W dotychczasowym pliku demo.js zamiast oryginalnego kodu czy w dokumencie .html? Mam wersję: jquery-1.11.1.min.js Zdjęcia się wczytują, ale nie przewijają. zrób w head dokumentu:
Ten post edytował mitorski 21.08.2014, 11:41:07 |
|
|
![]()
|
|
Kod ten masz wstawic jako kod js, po zaladowaniu zdjec i slidera. Gdzie to ma byc, nie wiem, gdyz nie wiem jak wyglada caly Twoj kod. Nie wiem kiedy i jak ladujesz zdjecia, nie wiem kiedy i jak ladujesz slidera.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:16 |