![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt galerii wyświetlający obrazki z danego katalogu.
Kawałek kodu wygląda tak:
Problem w tym, że nie wiem jak zrobić, żeby zmienna $id będąca ścieżką do katalogu była tablicą, tzn. żeby wyświetlić obrazki z kilku katalogów. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zamiast definiować stałą na podstawie ID, to swtorz sobie te tablice tych ID i ten kod wsadz w FOREACH lecący po tej tablicy
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EDIT: Dammm, nospor był szybszy ![]() Ten post edytował luniak 21.08.2014, 10:36:37 -------------------- Jeżeli ktoś na forum Ci pomógł, możesz mu podziękować klikając w opcje "Pomógł" pod jego postem!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję obu kolegom za pomoc, ale ... moja wina. Pokazałem tylko kawałek kodu. Natomiast folder galerii jest wywoływany wiele razy w różny sposób więc przy tym rozwiązaniu trochę grzebania a po aktualizacji wersji skryptu robota od nowa.
Nie dało by się jakoś przed define("GALLERY_ROOT", "/images/$id/"); żeby dalej już nic nie mieszać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, przenieś poprostu tego define do pętli
![]() Tzn pętla musiała by obejmować całość kodu wraz z define -------------------- Jeżeli ktoś na forum Ci pomógł, możesz mu podziękować klikając w opcje "Pomógł" pod jego postem!
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 10:15 |