![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Skąd: Szczecin->niebuszewo->*(next to window) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie moge sie doszukac w dokumentacji a wydaje mi sie ze jest wiec wybaczcie ze pytam jakie jest poleceni ktore pokzauje wszystkie tabele w danej bazie?
-------------------- Jeśli życie to kara to nieźle nabroiłem ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest forum postgresql a nie mysql. po pierwsze jeżeli jesteś w psql'u to \dt. Oprócz tego możesz jeszcze dać select * from pg_cośtam (nie pamiętam dokładnie, ale mam nadzieję, że wystarczająco cię naprowadziłem (przedrostego pg_), abyś mógł dalej znaleźć sam).
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Jabol, sorry nie popatrzałem
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Jabol @ 2004-11-30 17:53:28) to jest forum postgresql a nie mysql. po pierwsze jeżeli jesteś w psql'u to \dt. Oprócz tego możesz jeszcze dać select * from pg_cośtam (nie pamiętam dokładnie, ale mam nadzieję, że wystarczająco cię naprowadziłem (przedrostego pg_), abyś mógł dalej znaleźć sam).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2005 Skąd: krakow/rzeszow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze takie cos
-------------------- nihil novil ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jak zakładam wcale nie interesuje Cię takie zapytanie, bo zapewne nie chcesz znać wszystkich tabel (czyli systemowych), a tylko swoje
zamiast public daj sobie co innego, jeżeli stworzyłeś inny schema. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz co Jabol napisal
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:21 |