![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 2 Dołączył: 2.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
mam taki problem, staram się z nim uporać od paru dni lecz małoskutecznie. Mianowicie potrzebuje pobrać najbardziej podobny string z bazy danych niby wszystko dobrze łatwe, użyłem do tego MATCH, lecz jest małe ale. chodzi o to by sprawdzało w ilu procentach zgadzają się porównywane zdania, i jeżeli będzie to mniej niż jakiś tam procent (np 75%) to ma nie wykonywać dalej skryptu. moje zapytanie wygląda tak:
percent zwraca naprawde różne liczby i dlatego pojawia się taki problem z dopasowaniem tego. 2 sprawa to zależy mi aby jak najdokładniej analizowało i porównywało zdania. może ktoś spotkał się z podobnym problemem i wie jak go rozwiązać albo gdzieś isnieje gotowa klasa do porównywania tego typu rzeczy. z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Levenshtein?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Levenshtein jest wolny.. Acz kolwiek sprawdza się
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:16 |