![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z prawidłowym działaniem aplikacji, której zadaniem jest wypisanie wszystkich plików (szablon, plik .txt) w folderze (pętla while), a podczas każdego obiegu pętli, sczytywana jest nazwa (odpowiednio sformatowana), następnie otwierany jest inny plik txt (lista linków) i na podstawie nazwy znajdowana odpowiednia linijka oraz wklejana na miejsce starego w szablonie. O ile większość jest jest już zrobiona, o tyle ugrzązłem od kilku dni nad prawidłowym działaniem funkcji strpos, która tylko za pierwszym wywołaniem działa tak jak powinna. Jestem początkującym w temacie, jednak poproszę o skupienie się nad rozwiązaniem problemu - pewnie coś niewielkiego, ale Ja już nie mam siły (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Z góry dzięki za pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OMFG.... Jak zobaczyłem te IFy to myślałem że z krzesła spadę.
Ad. tematu... Przed: daj I sprawdzaj wywołania |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wówczas wypluwa zawartość $haystack, czyli aktualnie sczytywana linię z pliku z listą oraz $filename, czyli aktualnie poszukiwany klucz, jednak strpos nie łączy jednego z drugim. A co ciekawe, gdy usunąłem pierwszy plik z listy teraz również nie znajduje kolejnego w kolejce. Gdzieś musi tkwić problem w obrębie tego for'a, ale po tych kilku dniach już nie potrafię go sam namierzyć :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj zamiast $haystack trim($haystack) w stripos
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj co to xdebug i jak go używać np z NetBeans, oszczędzi ci mnóstwo czasu.
|
|
|
![]()
|
|
Bueeee, bueee, bueeeeee ;-(
... kilka dni spędzonych nad jednym problemem, kilkanaście kaw wypitych i nocy zarwanych. Oczy podkrążone i myśli depresyjne, a rozwiązaniem okazało się być wstawienie jednej litery - 'i', aby różnica między małymi i dużymi literami została zignorowana. Pozdro dla pomagających i czytających. PS. xdebug rulez ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za to jakie doświadczenie Ci pozostanie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 00:07 |