![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Interesuje mnie jak nazywacie swoje skrypty, bo sposobów jest bardzo wiele. Czy promujecie przez nazewnictwo swoją ksywę (jaco Portal) a może popisujecie sie znajomością angola (Simple Counter), czy wzywacie antycznych bohaterów lub filozofów?
Jestem ciekaw waszych odpowiedzi po części dlatego, że na razie sam nie mam swojego systemu. Jedyne na co wpadłem to używanie nazw księżyców Jowisza - a nazwy są interesujące - Mentis, Calisto, Ganimedes, IO, Europa itd.. Co wy na to? -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Krotko i zwiezle np:
dkfjhsi_ufysd879y^f89d7sf89ds_f8d9sf7sd89hForum |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Seth: nie lepiej użyć
? ![]() -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
hehe widze ze Seth pracuje nad nazwami mp5 ;-))
Ja sam nie wiem jak nazywam poprostu szukam ladnie wygladajacych literek ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2003 Skąd: - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po imieniu
![]() -------------------- <span style="font-weight: bold;">Open Source Enterprise Content Management</span>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to zalezy co nazywam
![]() raczej dla licznika tekstowego nazwa przybiera 'licznik tekstowy' hehe ;] prostych skryptow nie nazywam. a np nazwe 'SlaVee' podpowiedzial mi znajomy i miala byc polaczeniem wyrazu 'Slave' z moja ksywka 'Vee'. roznie to bywa z nazwami. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesto spotykane nazwy to imiona bogow, np. moj projekt 'Eligos', potem dodajesz jakis nic nie mowiacy skrot i wszystko gra 'Eligos PMS'
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Współczuję współpracownikom.
-------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zawsze stosuję połączenia, czyli łączę nazwę funkcji, którą ma pełnić skrypt, z jakąś nazwą własną
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Acms
![]() 1) Ace cms 2) Ace Engine ![]() 3) Ace Template cos w tym stylu, chyba nie musze nic wiecej dodawac. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IMO nie lubie gdy ludzie nazywaja skrypty swoim nickiem. Nazwa powinno chociaz w minimalnym stopniu cos przekazywac. Po co taka reklama siebie na sile. Do nazw wiekszych rzeczy przywiazuje dosc duza wage, staram sie aby miala ona jakis sens, nie ide na latwize i nie nazywam czegos np. "blaBla engine "
Poprzednie nazwy wiekszych projektow: - OneStar (jedna gwiazda) - envie (z fr: zazdrosc, ochota, chęc) Dobrze jesli nazwa jest tez latwa do wymowienia i szybko wpada w ucho. Jesli dany wyraz nie podoba mi sie od samego poczatku to nie zmuszam sie do niego. Potrafie szukac odpowiedniej nazwy nawet dzien. Ew. zwracam sie do kogos kreatywnego z agencji (hi kwedo) i pomysl gotowy :-DD |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe
![]() Ok, ale nazwa nie ma znaczenia dla mnie... Po co mam siedziec godzine wymyslajac nazwe. Poza tym moje nazwy cos przekazuja ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
u mnie wszytsko zaczyna sie na RCX* a potem np news i versja
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kAzu^ @ 2004-11-30 21:39:59) nie ide na latwize i nie nazywam czegos np. "blaBla engine " Skąd wiedziałeś jak nazwałem mój system? -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja próbuję pisać cms'a. Nie wiedziałem jak go nazwać. Wyszło coś takiego:
ABCms ![]() ABC + CMS = ABCms tak ładnie jakoś wygląda. A normalnie to próbuję jakoś z angielskiego brać ... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystkie pierdołki które udostępniałem nazywałem In + [news, book, sonda etc.] od nazwy strony inscripts
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie sprawa jest prosta...
Każda nazwa musi pasować do prega (napisanego przez jaco): /IDN[A-Za-z _-]{2,32} [0-9]\.[0-9]\.[0-9](-[A-Z]{2,3})?/ gdzie 2 i 3 człon to odpowiednio - nazwa i wersja skryptu. Przykłady nazw: IDN Signer 1.1.0-RC czy IDN CMS 0.9.1-CVS -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Bakus: ROTFL
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
a ja programuję w php od jakichś 3 lat, napisałem "parę skryptów i systemów" i nie nadałem im ANI JEDNEJ nazwy...
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Ive: po 1:
Cytat(Bakus @ 2004-12-01 23:20:04) (napisanego przez jaco) po 2: nazwa IDN nie jest co prawda w żaden sposób zastrzeżona i jest wieloznaczna (Internet Dla Niepełnosprawnych, International Domain Names i IntraDom network), ale to ostatnie (IntraDom network) najprawdoporobniej będzie miało znaczek ® -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:22 |