![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Posiadam owy kod:
$query = $staty->GetQuery("SELECT * FROM 'StatystykiGraczy' ORDER BY 'Rate' DESC LIMIT $strona, $onPage"); który sortuję mi tablekę z bazy "Rate" a jak dopisać by mi foramtowł z dwóch tabeli, 'Rate' i 'Id' ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Posiadam owy kod: $query = $staty->GetQuery("SELECT * FROM 'StatystykiGraczy' ORDER BY 'Rate' DESC LIMIT $strona, $onPage"); który sortuję mi tablekę z bazy "Rate" a jak dopisać by mi foramtowł z dwóch tabeli, 'Rate' i 'Id' ? tak?:
Ten post edytował ZaXaZ 17.08.2014, 14:12:16 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie || Generator #RRGGBB || Kurs: php, mysql <> html & css || Hosting || Validator: html, css || Narzędzia dla programistów |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde i nie działa, tam się mylnąłem miało być:
$query = $staty->GetQuery("SELECT * FROM `StatystykiGraczy` ORDER BY `Rate` DESC, `Zabicia` DESC LIMIT $strona, $onPage"); A tu masz demo: http://stats.csone.eu/ggtp/ i Rate=Rate K/D a Zabicia=Zabicia I zobacz sortuję tylko ostatnią tabelkę a to wcześniej nie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zapytanie masz poprawne. Najpierw sortuje po RATE a gdy RATE są rowne, to bierze pod uwagę ZABICIA.
Jesli ci źle sortuje, to albo masz złe wartosci w RATE, albo nie rozumiesz zapytania i oczekujesz zupelnie czegos innego -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:16 |