![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbuje wyliczyc czas np. "Ostatnio: 2h temu" jednak odkąd dodałem ostatnie dwa ify pokazuje mi np. "Ostatnio 2d temu" przy kilku sekundach... Wie ktoś jak to naprawić? coś żle tam dziele? (Przypominam że to forum przedszkole ![]() Ten post edytował ZaXaZ 16.08.2014, 14:47:57 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie || Generator #RRGGBB || Kurs: php, mysql <> html & css || Hosting || Validator: html, css || Narzędzia dla programistów |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli $ostt = 100 to spełnione są wszystkie warunki i zmienna przypisywana jest wg. ostatniego. Bez sensu. Dodaj górną granicę w każdym warunku. np if($ostt >=7 && $ostt <24)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 17 Dołączył: 4.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem przykładowe rozwiązanie, może Ci pomoże:
edit: poprawione Ten post edytował golabow 16.08.2014, 16:06:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@turson, nie wiem jakie są górne w moich ifach, a sie wykonaja tylko jesli beda musialy czyli jesli $ostt = 100 powinien sie wykonac tylko pierwszy a dalej tylko sprawdzi czy true ale nie wykona przeciez...
@golabow, nie rozumiem skryptu, i mam 4 uwagi: 1. tablice lepiej dawac w array() zamiast [] bo nie kazdy to zna a np. moja wersja php nie obsluguje 2. wyliczanie 7*24*60*60 zamiast wpisania gotowego wyniku - choc rozumiem ze to mialo byc zebym zrozumial - ale i tak nie rozumiem o co chodzi w skrypcie ![]() 3. count powinno sie dawac po przecinku w pierwszym arguumencie for zeby wykonalo sie tylko raz zamiast za kazdym razem 4. chyba zbednie uzyty skrocony if... Zamiast uzyc normalnego; ale dzieki za zaangazowanie, zaraz sie zajme sprawdzaniem waszych odpowiedzi moze mi sie uda cos zrobic. Ten post edytował ZaXaZ 16.08.2014, 15:48:35 -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie || Generator #RRGGBB || Kurs: php, mysql <> html & css || Hosting || Validator: html, css || Narzędzia dla programistów |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 17 Dołączył: 4.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rzeczywiście z tymi tablicami to nawet nie zauważyłem.. za dużo JS.
Skrypt działa w ten sposób: - Sprawdza ile mieści się całkowicie tygodni, dni.. w danym czasie. - Jeżeli jest co najmniej jeden tydzień, dzień.. to dopisuje do wyniku tą ilość + skrót - Odejmuje od czasu ilość zapisanych do wyniku tygodni, dni... więc jeżeli na przykład nie mieści się tydzień to nic nie odejmie bo na zmiennej $tmp jest wartość 0. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:48 |