![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 31.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Wpadłem na pomysł stworzenia dosyć specyficznego portalu społecznościowego. Mocno uogólniając, główną ideą będzie wrzucanie zdjęć, a każdy będzie je mógł zobaczyć i ocenić. Właściwie zabierałem się już do pisania kodu, kiedy zacząłem się zastanawiać... Przecież jeśli mam zrobić coś poważnego, może warto użyć jakiegoś narzędzia, skoro jestem początkujący w kodowaniu? Wtedy wpadłem na joomla oraz bootstrap. Chciałbym się dowiedzieć, czy będzie je można połączyć i czy joomla jest dobrym rozwiązaniem jeśli chodzi o tego typu rzeczy? A może zebrać dupę i zacząć pisać własny kod, który pewnie za sto lat nie będzie idealny, ale daje mi więcej swobody? Prosiłbym o wskazówkę Ten post edytował Terrorizer 15.08.2014, 13:50:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 9 Dołączył: 11.10.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do pomysłu. Może i specyficzny... Ale czy orginalny? Jest przecież Instagram. Teraz każdy go ma i wątpię czy zamiennik, szczególnie polski dobrze by się przyjął (i czy w ogóle).
Co do pytania: osobiście napisał bym własny kod. Popularne społecznościówki wygrywają możliwościami i unikalną, swoistą "atmosferą". Dopóki będziesz go modyfikować i będzie działać jak chcesz i będziesz nad nim panować, kod będzie idealny. Joomla jest świetnym cms-em, ale nie stworzysz na niej dobrego niszowego portalu społecznościowego (chyba, że ją max przerobisz i podopisujesz moduły, ale to by się równało z napisaniem portalu prawie że od podstaw). Co do Bootsrap to to tylko UI, więc w obydwu przypadkach zawsze możesz go wdrożyć ![]() Pozdrawiam. -------------------- Podchodź pozytywnie do swojego kodu :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 31.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź
![]() Po kolejnej nieprzespanej nocce (haha) stwierdziłem ,że CMSy jednak mi nie leżą i nie sprawiają żadnej satysfakcji, a opieranie się na bootstrapie, to tak jakbym przepisywał gotowiec z internetu, przy czym muszę się uczyć na pamięć całej jego składni. Postanowiłem wszystko napisać sam, nie ważne ile to potrwa ![]() Co do pomysłu, niestety nie mogę zdradzić narazie szczegółów (wciąż marzę o moim czerwonym ferrari) więc tymczasowo zachowam to dla siebie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat opieranie się na bootstrapie, to tak jakbym przepisywał gotowiec z internetu, przy czym muszę się uczyć na pamięć całej jego składni. ŻE CO? Co jest trudnego w kopiuj-wklej kodu ze strony boostrapa? CMS typu Joomla! nie nadaję się do tego kompletnie wg. mnie, bo jest jednak zaprojektowana do innego celu, choć można napisać własne komponenty i modułu (dostaniemy podstawę fw), to wg. mnie lepiej już pisać to od zera samemu albo najlepiej korzystać z dobrodziejstw frameworków ![]() |
|
|
![]()
|
|
Bootstrap jest piękny i świetnie zaprojektowany, natomiast dla mnie, czyli osoby która wciąż uczy się podstaw składni html, css, php itd. jest to dosyć nie na rękę.
Postanowiłem wszystko klepać ręcznie i czegoś się nauczyć. Potem dopiero można używać szkieletów, które z całą pewnością też wiele mnie nauczą swojego czasu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 21:34 |