![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z przeniesieniem tekstu do Textarea ze zmiennej PHP. Problem jest tego typu, że w zmiennej są znaki specjalne tj. ' " ` ( ) / \ I gdy próbuję z takimi znakami specjalnymi przenieś zawartość zmiennej, nic się nie dzieje. Natomiast jako zwykły tekst nie ma problemu. Próbowałem napisać wiele skryptów i szukałem jakichś gotowych rozwiązań aby sprawdzić czy zadziałają i nic... żaden skrypt nie chce przenieść tekstu ze znakami specjalnymi ![]() Przykładowy skrypt: Kod <script>function dodaj(tekst) { document.getElementById('id_Textarea').value+=tekst; }</script> <a href="java script: dodaj('przykładowy tekst')">DODAJ TEKST</a> <textarea id="id_Textarea"></textarea> W podany wyżej sposób wszystko działa OK, ale gdy wpisze zamiast "przykładowy tekst" swoją zmienną: $tekst W której zawarte jest np.: - Cytat z księgi: "Bla bla" użytkownik 'taki i taki' To skrypt już nie działa. Proszę o pomoc, Pozdrawiam! Nie da się tego zrobić w żaden sposób? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:00 |