![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałem zaprezentować Wam mój system agregujący linki do newsów: http://sharebox.pl. Jako fachowców, proszę Was o sprawdzenie go pod wszelakim kątem ![]() Póki co mam nieresponsywny szablon + źle działa na urządzeniach mobilnych, ale mam w planach wdrożyć to w niedługim czasie. Jeżeli macie ciekawe pomysły, które mógłbym wdrożyć, to dajcie znać ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jakoś mnie te tooltipy gryzą ale rozumiem ich zamysł więc nie ma co narzekać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się, w jaki sposób to mogę poprawić - mnie również denerwuje, że te okienka skaczą i nie ma jak się ruszać po stronie. Myślę żeby zrobić wyświetlanie strzałki na wydarzeniu hover na linku i po podjechaniu na tą strzałkę dopiero wyświetla się popup. Jak sądzicie?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma się szczególnie do czego przyczepić. W oczy rzuca się jedynie bardzo nieostre logo na górnej belce, w porównaniu z logiem w stopce wygląda dużo gorzej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Uważasz, że łatwiej jest wpisać ShareBox.pl niż np. WP.pl? A do samej wiadomości i tak przenosi na konkretny portal. Co tu dużo mówić. Nie wróżę Ci sukcesu z takim portalem. Sam nawet nie korzystam z aplikacji w Windows 8 czy na telefonie do wiadomości, bo naprawdę szybciej wpisać w przeglądarce WP.pl czy tvn24.pl i mam wszystkie wiadomości. Poza tym widzę, że potrafią się dublować wiadomości z różnych portali, to też w sumie lipa.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Uważasz, że łatwiej jest wpisać ShareBox.pl niż np. WP.pl Nie, ale uważam, że lepiej jest wejść na sharebox.pl i poczytać o tym, co piszą na wp, onecie, interii i kilku innych, niż wchodzić na każdy z nich z osobna. Cytat Poza tym widzę, że potrafią się dublować wiadomości z różnych portali, to też w sumie lipa Na to nie mam wpływu, algorytm w chwili obecnej nie jest tak zaawansowany, by merytorycznie sprawdzać linki i wyrzucać duplikaty pomiędzy portalami. Cytat Nie wróżę Ci sukcesu z takim portalem Dzięki ![]() Ten post edytował mrc 14.08.2014, 14:55:32 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie czytam wiadomości. Dlaczego?
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Kolejn...l?ticaid=113437 http://www.chip.pl/news/bezpieczenstwo/wir...ownikow-windows Kto od kogo rżnie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie, ale uważam, że lepiej jest wejść na sharebox.pl i poczytać o tym, co piszą na wp, onecie, interii i kilku innych, niż wchodzić na każdy z nich z osobna. A kto komuś karze wchodzić na wszystkie portale po kolei? Przecież na każdym przeczytam to samo. -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 9 Dołączył: 11.10.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też jakoś nie widzę sensu... Ale rozumiem, że są ludzie dla których może być takie coś wygodne.
Mógłbyś dodać obsługę personalizowania otrzymywanych treści, przesuwane boxy, dodawanie własnych portali czy choćby blogów (portal mógłby importować kanały RSS/Atom). Wtedy to byłoby bardziej uniwersalne ![]() -------------------- Podchodź pozytywnie do swojego kodu :)
|
|
|
![]()
|
|
Mógłbyś dodać obsługę personalizowania otrzymywanych treści, przesuwane boxy, dodawanie własnych portali czy choćby blogów (portal mógłby importować kanały RSS/Atom). Wtedy to byłoby bardziej uniwersalne ![]() Jestem nastawiony na rozwój projektu, mam w planach sporo usprawnień (między innymi te, o których piszesz ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi się serwis podoba. Na pewno jest jakaś grupa odbiorców, którzy po tytułach zobaczą już, czy lepiej odwiedzić wp, czy onet, czy inny serwis. Prawdą jest, że niektórzy niewiedzą co to RSS i z tej strony skorzystają. Czy dużo jest takich ludzi? Nie sądzę, ale może wystarczy
![]() Bardzo fajny przyjemny wygląd. Taka uwaga. Nie jestem prawnikiem, ale proponuje zbadać temat... Kiedyś robiłem coś podobnego, było to kilka lat temu i napisałem do gazeta.pl, że chcę pobierać ich kanał RSS i wyświetlać na stronie. (Przez kilka lat, mogłem pomylić i może to był jakiś podobny serwis do gazeta.pl, na 99% jestem pewny, że to jednak oni). Otrzymałem ciekawą wiadomość zwrotną ![]() Dostałem w wiadomości cennik z dokładnymi instrukcjami - ile mnie będzie kosztowało wyświetlanie ich RSSa ;/ -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedys byl juz taki projekt tutaj zdaje sie. Identyczny agregator, tak jak poprzednik - sprawdzilbym temat pod kątem prawnym.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Debile, przeciez nie wyswietlasz tresci ich wiadomosci tylko linkujesz ich serwisz, czyt. murzynsko tak na prawde pozycjonujesz bez mozliwosci zarobienia na tym.
Poza tym te wszystkie portale i tak jada na tresciach i zdjeciach PAPu, moze warto zbadac ten temat czy oni wywiazuja sie ze swoich obowiazkow? Co portal to jedno i to samo pisze... |
|
|
![]()
|
|
Prawo autorskie jednoznacznie nie określa, czy publikowanie kanałów rss jest dozwolone. Zaczytałem się trochę w tematyce i stwierdziłem, że zawieszę projekt dopóki tej sprawy nie rozwiążę. Na szczęście, mam sposób żeby znaleźć odpowiedź na to pytanie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzm wstrzymaj się z debilami, bo nie jesteś u siebie na podwórku.
Nie linkuje się strony, a pobiera się treści (chociażby tytuł, który również jest objęty prawem autorskim, a w przypadku tego serwisu, również grafiki i opisy) i pod tą treść linkuje się stronę. Powiedziałem jaką rozmowę miałem z gazeta.pl i że nie jestem prawnikiem, by to określić, po prostu radzę uważać. Co to wstrzymywania projektu. Jeżeli chcesz, aby wszystko było zgodnie z prawem, to najlepiej poradzić się u prawnika. Ja jak pisałem po serwisach, to większość odpisywała mi, że nie ma problemu, dopiero na gazeta.pl się zaciąłem, więc możesz spróbować i najwyżej ich sobie odpuścić. -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Co to wstrzymywania projektu. Jeżeli chcesz, aby wszystko było zgodnie z prawem, to najlepiej poradzić się u prawnika. Ja jak pisałem po serwisach, to większość odpisywała mi, że nie ma problemu, dopiero na gazeta.pl się zaciąłem, więc możesz spróbować i najwyżej ich sobie odpuścić. Właśnie dlatego wstrzymałem projekt, ponieważ rozesłałem zapytania do poszczególnych portali. Jak dostanę zgodę od części, to dopiero odwieszę portal, wyświetlając linki wyłącznie do tych portali, od których zgodę otrzymałem. W chwili obecnej jest to projekt hobbistyczny, dlatego nie chcę radzić się prawnika (porada prawna to koszta, których w chwili obecnej chcę uniknąć - lepszym rozwiązaniem w chwili obecnej będzie posiadanie zgody) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie dlatego wstrzymałem projekt, ponieważ rozesłałem zapytania do poszczególnych portali. Jak dostanę zgodę od części, to dopiero odwieszę portal, wyświetlając linki wyłącznie do tych portali, od których zgodę otrzymałem. W chwili obecnej jest to projekt hobbistyczny, dlatego nie chcę radzić się prawnika (porada prawna to koszta, których w chwili obecnej chcę uniknąć - lepszym rozwiązaniem w chwili obecnej będzie posiadanie zgody) Zapytaj o to na http://forumprawne.org/ rzucą Ci klika paragrafów, porady prawne które składające się na jedno zdanie są z reguły darmowe, zawsze możesz też pójść na dni otwarte do jakiegoś urzędu. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Padło czy co?
Cytat Przepraszamy, strona została tymczasowo zawieszona.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Padło czy co? Zawiesiłem stronę, dopóki nie będę miał zezwolenia na linkowanie do większości serwisów. Pisałem o tym wcześniej w wątku -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:27 |