![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki oto kod CSS: Cytat a:link { color: aqua; text-decoration: none; font-size: large; font-family: Arial, Verdana; font-weight: bold } a:visited { color: aqua; text-decoration: none; font-size: large; font-family: Arial, Verdana; font-weight: bold } a:hover { color: red; text-decoration: none; font-size: large; font-family: Arial, Verdana; font-weight: bold } a:active { color: red; text-decoration: none; font-size: large; font-family: Arial, Verdana; font-weight: bold } Wszystko fajnie, pięknie bo kolor tekstu linków w Menu jest biały a po najechaniu robi się czerwony. Chciałbym zrobić tak, że aktualna podstrona jest podświetlana na czerwono, a gdy na nią najedziemy to jest koloru białego. Czyli np. jestem na stronie głównej, to w menu pozycja "Strona Główna" jest czerwona a po najechaniu na nią kursorem jest biała. Pozostałe pozycje są białe i robią się czerwone tylko w momencie najechania na nie kursorem. Może mi ktoś pomóc? Próbowałem robić divem i w CSS do nazwy diva przypisać hovera zmodyfikowanego na kolor biały ale to nic niestety nie pomogło. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj dla aktywnej strony odpowiednią klasę dla "a" i ostyluj.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mógłbyś zapodać jakiś przykład? Bo w kontekście CSS jestem kompletnie zielony :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wielkie dzięki kolego!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:37 |