![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tabelę z kluczem unique. Teraz kiedy z poziomu formularza próbuje dodać rekord, który już jest w bazie dostaje brzydką stronę 500 Internal server error a chciałbym to jakoś obsłużyć.
Wydawało mi się, że takie coś powinno przechwycić ten wyjątek ale nie działa, testowo sprawdzałem to umieszczając die z komunikatem:
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 20 Dołączył: 17.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Walidujesz formularz ?
Dodaj do encji constraint: http://symfony.com/doc/current/reference/c...iqueEntity.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do przechwycenia wyjątku potrzeba było dać catch (\Exception $e) powstał jednak inny problem. Nie mogę przekazać informacji poprzez flashBag mój kod wygląda tak:
Kod bazowego szablonu widoku, gdzie wyświetlają się komunikaty zwrotne: Przypuszczalnie to kwestia dwóch przekierowań i w efekcie zresetowania flashBag jakie następują po przechwyceniu wyjątku, pytanie jak to obejść ? Zamiast forward próbowałem też redirect Ten post edytował amii 7.08.2014, 08:58:26 -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie tu masz 2 przekierowania
![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Z przekierowaniami jest jednak ok bo zasugerowałem się konsolą. Tam były wysyłane 2 requesty jeden to było wykonanie samej akcji z formularza a drugi redirect z kodu powyżej więc ok.
Tylko czemu jeśli ustawiam wiadomości flash już po tym pierwszym request nie jest on widoczny ? EDIT: już nieważne, problem rozwiązany Ten post edytował amii 7.08.2014, 12:05:22 -------------------- gry flash online
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:39 |