![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam zmienną która przechowuje tekst z bazy danych.
Chciałbym na niej użyć nl2br. Problem polega na tym że nie działa traktuje jakby zmienna była zadeklarowana Kod $a='tekst'; a powinno Kod $a="tekst"; W jaki sposób zmiennić by mogło traktować treść jako html ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pokaz caly kod, jak to wyswietlasz, jak uzywasz nl2br bo to co teraz napisales nie ma zadnego sensu
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę tylko operować na warstwie widoku. Chodzi mi o to że jeżeli zrobimy Zostaną wyświetlone '\n'. Natomiast gdy zastosujemy Zamieni \n na <br>. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
'\n'
To nie jest interpretowane "\n" To jest interpretowane jako nowa linia - standard. Jak to sie ma do Twojego problemu to nadal nie rozumiem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Że tekst w tej zmiennej traktuje jako ' ' <- pojedyncze
Co skutkuje tym że te przejście do nowej linii nie jest interpretowane przez funkcje nl2br Chciałbym teraz w jakiś sposób (rzutować?) ten tekst w tej zmiennej aby był traktowany jako " " <- podwójne. Bu funkcja nl2br interpretowała nowe linie. |
|
|
![]()
|
|
To moze zacznijmy od poczatku..... skad sie bierze ta zmienna? Gdzie ją generujesz? Bo moze poprostu tam jest problem...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tą zmienną "otrzymuje". Z controller'a, jednak nie mogę z nim nic zrobić. Dla mnie dostępna jest tylko warstwa widoku.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nieelegancko ale wrzuć zmienna w eval
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:10 |