![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 1 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujący problem Pobieram z bazy danych znaki składające się z jednego lub dwóch znaków np. J, YK, SJ itp. Przykładowe dane z tabeli w bazie wygląda następująco
Chodzi mi o to, że kiedy pobieram dane wyszukując znaku 'J' to zwracany jest kraj Wielka Brytania zamiast Japoni kod sql
Nie wiem jak zrobić, żeby pobierało dokładną liczbę znaków jaka jest podana, czyli jeżeli $code = J to szuka tylko J i np. SJ nie bierze pod uwagę. Z góry dziękuję za pomoc Ten post edytował Rufus_84 4.08.2014, 09:10:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja takie rzeczy rozwiązuję przykładowo tak, że dodaje odpowiednio separator.
Daje go też przed i po całym ciągu np.: ,S,JS,M,XY, Wówcza szukasz zawsze ",[ZNAK_SZUKANY]," i jest dokładnie to czego szukasz. Po pobraniu całości zawsze można użyć TRIM. -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 1 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Twój sposób działa bez zarzutu.
Pozdrawiam Rafał Ten post edytował Rufus_84 4.08.2014, 09:22:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:56 |